
Üst ve alt lig oluştu
Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol büyükler liginde erkeklerde heyecen yeniden başlıyor
A ve B grubunda yaklaşık iki ay önce başlayan liglerde gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar üst ligi, gruplarında son iki sırayı alna takımlar alt ligi oluşturdu.
Buna göre gruplarında oynadıkları maçlar sonunda ilk iki sırayı alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Yükseliş Spor Kulübü Hentbol Büyük Erkekler liginde üst ligi oluşturdu.
Alt ligde ise gruplarında oynadıkları maçlar sonunda son iki sırayı alan Darbaz Spor, Beşparmak Spor, Korkuteli ve Dumlupınar Spor Kulüpleri mücadele edecek.
Hentbol’da oynanan A ve B gruplarının ardından oluşan üst lig ve alt ligde maçlar başladı.
Yaklaşık iki hafta önce tamamlanan grup maçlarının ardından oluşan liglerde önceki akşam oynanan alt ligde Dumlupınar – Beşparmak Spor hentbol takımını 56-32 mağlup ederken, Darbaz Spor da – Korkuteli Spor’u 33-19 yendi.
Üst ligde ilk maçlar bu akşam
Hentbol Büyük Erkekler Ligi’ndeki büyük çekişmelere sahne olacak olan Üst Lig maçları bu akşam başlıyor.Çift devreli lig usulüne göre oynanacak olan maçlarda takımların alacağı sonuçlar ligin sonunda play-off sıralamasını belirleyecek ve oynanacak olan play-off maçlarının ardından şampiyon belli olacak.
Buna göre bu akşam saat 18’de Mağusa Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda Büyük Kadınlarda, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Uluslarararsı Kıbrıs Üniversitesi hentbol takımları mücadele edecek.
Kadınlar maçının ardından büyük erkekler Üst Liginde Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi karşıkarşıya gelecek.
Yarın akşam ise Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda saat 18’de Büyük Kadınlarda Dikmen ile Levent Spor mücadele ederken, Büyük erkekler Üst Liginde Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi ile Yükseliş Spor mücadele edecek.

















