1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyonluk maçı tekrarlanacak
Şampiyonluk maçı tekrarlanacak

Şampiyonluk maçı tekrarlanacak

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) AEL ile APOEL arasında geçtiğimiz hafta tatil edilen karşılaşmanın tekrarlanması kararını aldı

A+A-

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) şampiyonluğu yakından ilgilendiren ve geçtiğimiz hafta yarım kalan AEL – APOEL karşılaşmasının yeniden oynanmasına karar verdi. KOP geçtiğimiz akşam gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla daha önce 51’inci dakikada tatil edilen karşılaşmanın en baştan tarafsız sahada oynanması kararını aldı. AEL ile APOEL arasında geçtiğimiz hafta Limasol’da oynanan karşılaşmanın 51’inci dakikasında tribünlerden atılan işaret fişeği APOEL futbolcusu Kaka ve takımın doktoruna isabet etmiş, futbolcu hastaneye kaldırılırken maç tatil edilmişti.

Beşiktaş’ın kaderi belirlenecek
Kıbrıs Birinci Lig’inde AEL Limasol 81 puanla zirvede bulunurken, APOEL 78 puanla ikinci sırada bulunuyor. Tekrarlanacak maç ise Türkiye’den Beşiktaş için yakın önem arz ediyor. AEL şampiyon olabilmesi için en kötü beraberlikle sahadan ayrılmak zorunda. APOEL’in şampiyonluğu için mutlak surette kazanması gerekiyor.

AEL ya da APOEL muhtemel rakipler
Eğer AEL şampiyon olursa Beşiktaş Şampiyonlar Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu’ndaki kura çekimine seri başı olarak katılamayacak. Siyah beyazlıların bu durumdaki muhtemel rakipleri Zenit, Lille, Standard Liege, Kopenhag, APOEL olacak. Eğer APOEL şampiyon olursa Beşiktaş seri başı olacak. Bu durumda yine bir Kıbrıs takımı ile eşleşme şansı olacak olan Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri arasında Dnipro, Panathinaikos, Feyenoord, Grasshopers, AEL Limasol olacak.

Bu haber toplam 1690 defa okunmuştur