1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. İşte Anastasiadis kabinesinin MAL VARLIĞI
İşte Anastasiadis kabinesinin MAL VARLIĞI

İşte Anastasiadis kabinesinin MAL VARLIĞI

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, bakanlar ve milletvekillerinin, “Nereden Buldun Yasası” çerçevesinde mal beyanında bulundukları bildirildi.

A+A-


Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, bakanlar ve milletvekillerinin, “Nereden Buldun Yasası” çerçevesinde mal beyanında bulundukları bildirildi.

Mal varlığı beyanları, bugünkü Rum gazetelerinin tümünde manşetlerden aktarılırken, siyasilerin mal beyanlarıyla ilgili ne kadar dürüst davrandıklarının şüpheli olduğu ve yasada da, birtakım boşluklar bulunduğu vurgusu öne çıktı.

Fileleftheros gazetesi “Nereden Buldun (Yasası) Deliklerle… Denetleyen de, Denetlenen de Milletvekilleri-Mal Beyanlarının Yayınlanmasının Ardından Kuşkular” başlığıyla aktardığı haberinde, yasanın siyasilere istedikleri malın beyanında bulunma imkanı verdiğini ve bu durumun, yalnızca dedikodulara yol açtığını yazdı.

Gazete, “Nereden Buldun Komitesi”nin, Meclis Başkanı Dimitris Şilluris ile DİSİ, AKEL ve DİKO Milletvekilleri Nikos Tornaridis, Yorgos Lukaidis ve Hristiana Erotokritu’dan oluştuğunu da belirtti.

Habere göre Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, 66 bin Euro değerinde taşınmaz ile birlikte, miras olduğunu belirttiği, değeri meçhul 12 taşınmazı olduğunu beyan etti. Bankada 6 bin 138 Euro mevduatı bulunan Anastasiadis, hiçbir borcu bulunmadığını; özel şirketlerde 6 bin 795 Euro değerinde hisseleri bulunduğunu ve piyasa değeri 100 bin Euro olan iki arabası olduğunu açıkladı.

Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris ise, 500 bin Euro değerinde taşınmazı, 15 bin Euro değerinde arabası, 176 bin Euro mevduatı ve 16 bin Euro borcu bulunduğu beyanını yaptı.

Anastasiadis kabinesindeki bazı bakanların mal beyanları ise şöyle:

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, 500 bin Euro’luk taşınmazı, 4 bin Euro değerinde arabası, eşi ve kızıyla ortak 1,2 milyon Euro’luk mevduatı ve yaklaşık 5 bin Euro borcu;

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, 460 bin Euro değerinde taşınmazı, 236 bin Euro’luk mevduatı, yaklaşık 394 bin Euro’luk yatırımı ve yaklaşık 84 bin Euro’luk borcu;

Rum İçişleri Bakanı Konstandinos Petridis’in 580 bin Euro’luk taşınmazı, 2 bin Euro’luk arabası, 84 bin Euro mevduatı ve 266 bin Euro borcu;

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in ise, 475 bin Euro’luk taşınmazı, 5 bin Euro değerinde arabası ve yaklaşık 143 bin Euro’luk mevduatı bulunuyor.

Habere göre kabinedeki diğer bakanlar arasında, en çok dikkati, yaklaşık 3,1 milyon değerinde taşınmaz malı bulunduğunu beyan eden Rum Sağlık Bakanı Yorgos Pamboridis ile yalnızca 157 bin Euro’luk borç beyanı yapan Rum Başkanlık Müsteşarı Vasilis Palmas çekiyor.

Öte yandan Alithia gazetesi de, Anastasiadis’in mal beyanıyla ilgili detayları aktardı.

Habere göre Anastasiadis’in, 85 bin Euro değerinde 2012 yılına ait bir Audi A8 model arabası ile 2001 yılına ait bir Mercedes’i; Limasol’da biri 1985 yılında 28 bin Euro’ya, diğeri de 1983 yılında 38 bin Euro’ya alınmış iki dairesi ve hepsi Limasol’da bulunan 12 arsası bulunuyor. 12 arsanın piyasa değeri belirtilmezken, bunların kendisine ninesi, dedesi ve amcasından kaldığı ifade ediliyor.

Haberde, Anastasiadis’in, özel şirketlerde bulunan hisselerini, 2013 yılında kızlarına devrettiğini belirttiği de ifade edildi.

 

Bu haber toplam 2619 defa okunmuştur
Etiketler :