1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlk goller Lapta’da atılıyor
İlk goller Lapta’da atılıyor

İlk goller Lapta’da atılıyor

Sezonun ilk Plaj Hentbol Turnuvası dün Lapta’da başladı

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen sezonun ilk plaj hentbol turnuvası Lapta’da başladı. 1. Lapta Turizm Festivali, 3. Plaj Hentbol Turnuvası ayni zamanda bu yılın ilk plaj hentbolu turnuvası. Lapta Oteller bölgesinde bulunan İncirli Plajı’nda oynanan turnuva bugün tamamlanacak.

20 takım katıldı
Sezonun ilk plaj turnuvası olma özelliğini taşıyan organizasyonda maçlar tek sahada oynanıyor. Yıldız erkek, yıldız bayan, büyük erkek ve büyük bayan kategorilerinde düzenlenen sezonun ilk plaj hentbolu turnuvasında 20 takım ve toplam 160 sporcu mücadele ediyor.

İlk günde 21 maç
Dün sabah başlayan turnuvada ilk gün toplam 21 maç oynandı. Sıralama maçlarından dün adına tamamlanamayan 2 yıldız bayan ve 1 büyük bayan maçları bugün sabah oynanacak.
Bu 3 sıralama maçlarının ardından turnuvada büyük erkek ve yıldız erkeklerde çeyrek final, yarı final maçlarına geçilecek. Büyük bayan ve yıldız bayanlarda ise sıralama maçları sonunda 1-4, 2-3 eşleşmeleri doğrultusunda yarı final ve ardından tüm kategorilerde final maçlarına geçilecek.  Bugün adına toplam 19 maçın oynanacağı turnuvada finallerin ardından sezonun ilk plaj hentbolu şampiyonları belirlenmiş olacak.

Bu haber toplam 1494 defa okunmuştur