1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlk etap açılıyor
İlk etap açılıyor

İlk etap açılıyor

Girne Sahil Şeridi Projesi’nin bir bölümü olan “Merkezi Spor Kompleksi”, bugün saat 11:00’de, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yapacağı açılış töreniyle beraber, halkın hizmetine girecek.

A+A-

 

“100 Yılın Projesi” olarak nitelenen, Girne Sahil Şeridi Projesi’nin bir bölümü olan “Merkezi Spor Kompleksi”, bugün saat 11:00’de, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yapacağı açılış töreniyle beraber, halkın hizmetine girecek.
Girne Belediyesi  Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden yapılan açıklamada; Girne’nin en büyük sosyal aktivite ve spor merkezi ünvanını taşıyacak olan proje, Spor, yeşil alan, kapalı alan ve kıyı şeridi gibi bölümlerden oluşacak.

Aygın: “Altı ayda tamamladık”
Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’nın yaptığı açıklamada; “Kendi  özkaynaklarımızla gerçekleştirdiğimiz projenin 1.Etabı yaklaşık 2 milyon TL’ye mal oldu ve kompleksin ilk ayağını oluşturan 4 adet Tenis kortunu, 1 adet  Basketbol sahasını, İdari binayı, soyunma odalarını, tuvaletler, kafeterya, otoparkları, kaldırım ve altyapı ile çevre düzeni peyzaj çalışmasını 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladık” dedi.

Birçok spor yapma imkanı
Girne Arıtma Tesisi’nin batısında “Lordun Mezarı” olarak bilinen 50 bin metre karelik alanda inşa edilen kompleks tamamlandığında; 4 adet tenis kortu, 1 adet sentetik futbol sahası, basket ve voleybol sahaları, yürüyüş, koşu, kaykay parkurları, masa tenisi, satranç, aerobik, step, ve  darts sporlarının yapılabileceği kapalı spor salonu ve su sporları (yelken, sörf, dalış vb.) gibi sporların yapılacağı açık alan, yeşil alan, botanik bahçesi, seyir terasları ve kulüp binası yer alacaktır.

Bu haber toplam 1374 defa okunmuştur