1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bu bayramın tadı, tatlısı yok
Bu bayramın tadı, tatlısı yok

Bu bayramın tadı, tatlısı yok

Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen tatlıcılar işlerin iyi gitmediğini ifade ediyor… Geçen yıl 150-200 TL fiyat aralığında olan baklavanın kilosu bu yıl 250-300 TL arası seyrediyor....

A+A-

▶ Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen tatlıcılar işlerin iyi gitmediğini ifade ediyor… Geçen yıl 150-200 TL fiyat aralığında olan baklavanın kilosu bu yıl 250-300 TL arası seyrediyor.  Geçen yıl 300 TL olan 15-20 kişilik bir tepsi ekmek kadayıfının fiyatı ise bu yıl 400 TL.

● Anteplioğlu Baklava direktörü Mehmet Ali Şahin: “Fıstığın kilosunu geçen yıl 300-320 TL arasında alıyorduk, bu yıl 580 TL’ye yükseldi”

● Gazioğlu Baklavacı direktörü Mehmet Örskıran: “Kiloyla baklava alan nadir, taneyle alıyorlar”

● Pistachio Baklava direktörü Esra Karadeniz: “Daha çok Kıbrıslı Rumlar fiyatına bakmadan alabiliyor”

● Çağdaş Baklava direktörü Ökkeş Çağdaş: “Maliyet arttıkça fiyatlarımızı yükseltmek zorundayız”

● Hüseyin Minnoş Fırını direktörü Özel Çörekcioğlu: “Eskiden herkes alırdı şimdi belirli bir kitle almaya başladı”

● Şefler Pastanesi direktörü Dilek Türker: “Bayram gibi bir kültürümüz kalmadı ki oturup tatlı yiyelim”

Batuhan BORAKAN

Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen tatlıcıların işlerin iyi gitmediğini ifade ediyor… Geçen yıl 150-200 TL fiyat aralığında olan baklavanın kilosu bu yıl 250-300 TL arası seyrediyor. Geçen yıl 300 TL olan 15-20 kişilik bir tepsi ekmek kadayıfının fiyatı ise bu yıl 400 TL.

Önceki bayramlara göre satışların ciddi oranda düştüğünü söyleyen tatlıcılar, “Geçen yıl insanlar bayrama 10 gün kala sipariş verirlerdi, şu an öyle bir durum yok” şeklinde konuştu.

Anteplioğlu Baklava direktörü Mehmet Ali Şahin:

“Müşteriler her seferinde fiyat sormaya utanıyor, kilo hesabıyla değil ayırdığı bütçeye göre baklava alıyorlar”

Anteplioğlu Baklava direktörü Mehmet Ali Şahin, geçen bayrama göre düşüş olduğunu belirterek, “Genel anlamda çok büyük bir düşüş yok” dedi.

Yaşanan düşüşün Türkiye’de meydana gelen depremden dolayı olduğunu düşündüğünü ifade eden Şahin “geçtiğimiz bayramlarda işlerimiz daha da düşüyordu sebebiyse bayramların okul zamanına denk gelmesi ve öğrencilerin ülkelerine dönmesiydi öğrenciler ülkeden kaçtığı zaman işler düşer” ifadelerini kullandı.

“Fıstığın kilosunu geçen yıl 300-320 TL arasında alıyorduk, bu yıl 580 TL’ye yükseldi” diyen Şahin “Maliyetler 2 katı arttı” şeklinde konuştu.

Devamlı maliyetlerden dolayı zam geldiğini belirten Şahin, “müşteriler her seferinde fiyat sormaya utanıyor, kilo hesabıyla değil ayırdığı bütçeye göre baklava alıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Baklavanın kıyaslama yapılırsa diğer gıda ürünlerine göre daha uygun bir fiyata satıldığını söyleyen Şahin, “1 kilo baklava 260 TL civarı satılıyor ve yaklaşık 8-10 kişi yiyebiliyor fakat 8-10 kişi bir restorana gitse yaklaşık on katı fazla fiyat öder” dedi.

Mehmet Örskıran (Gazioğlu Baklava direktörü):

“Kiloyla baklava alan nadir, taneyle alıyorlar”

Gazioğlu Baklavacı direktörü Mehmet Örskıran önceki yıllara göre alım gücünün çok düştüğünü kaydetti.

Örskıran, “Geçen yıl insanlar bayrama 10 gün kala sipariş verirlerdi, şuan öyle bir durum yok” ifadelerini kullandı.

Bayram için henüz siparişi olmadığını söyleyen Örskıran, “Kiloyla baklava alan nadir, taneyle alıyorlar” dedi.

Esra Karadeniz (Pistachio Baklava direktörü):

“Daha çok Kıbrıslı Rumlar fiyatına bakmadan alabiliyor”

Pistachio Baklava direktörü Esra Karadeniz, “şiparişler almaya başladık fakat o kadar yoğunluk yok” dedi.

Karadeniz, “daha uygun tatlı var mı? diye soran çok oluyor, genellikle baklava yerine daha ucuz tatlı tercih ediyorlar, daha çok Kıbrıslı Rumlar fiyatına bakmadan alabiliyor” ifadelerine yer verdi.

“Baklavanın fiyat artışının sebebi özellikle Antep fıstığıdır” diyen Karadeniz, “bizde bu nedenle mecbur fiyat artışı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Ökkeş Çağdaş (Çağdaş Baklava direktörü):

“Maliyet arttıkça fiyatlarımızı yükseltmek zorundayız”

Çağdaş Baklava direktörü Ökkeş Çağdaş, “Maliyet arttıkça fiyatlarımızı yükseltmek zorundayız” dedi.

Geçen yıla göre durumun kötü olduğunu söyleyen Çağdaş, “vatandaşların alım gücü düştü” şeklinde konuştu.

Çağdaş, “Çoğu müşteri günü birlik baklava alıyor, evinde misafirine ikram edebilecek kadar alamıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Özel Çörekcioğlu (Hüseyin Minnoş Fırını direktörü):

“Eskiden herkes alırdı şimdi belirli bir kitle almaya başladı”

Hüseyin Minnoş Fırını direktörü Özel Çörekcioğlu Kıbrıslı Geçmiş senelerdeki gibi talep olmadığını dile getirerek, “Eskiden herkes alırdı şimdi belirli bir kitle almaya başladı” dedi.

Çörekcioğlu, “Durumu önceki bayramlarla kıyasladığımızda kötü diyebiliriz fakat normal iş seyirimize göre bayram bize refah getirdi” ifadelerine yer verdi. “Geçen yıl bayram da bir tepsi ekmek kadeyifinin ‘15-20’ kişilik fiyatı 300 TL olduğunu söyleyen Çörekcioğlu, “Bu yıl bir tepsi ekmek kadeyifinin fiyatı 400 TL, malzemeye her gün bir zam geliyor ve mecburen fiyat artışı yapmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Dilek Türker (Şefler Pastanesi direktörü):

“Bayram gibi bir kültürümüz kalmadı ki oturup tatlı yiyelim”

Şefler Pastanesi direktörü Dilek Türker, bayramların gözde tatlılarından biri olan ‘ekmek kadayıfı’ siparişlerinin önceki yıllardaki gibi talep olmadığını belirtti.

Türker “Bayram gibi bir kültürümüz kalmadı ki oturup tatlı yiyelim, böyle alışkanlıklar artık yoktur” dedi.

“Bayram için siparişlerimiz yok denecek kadar azdır” diyen Türker, “gittikçe her bayram daha da kötüye gidiyor” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur
Etiketler : , ,