1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bir zamanlar rüzgarın oğluydu
Bir zamanlar rüzgarın oğluydu

Bir zamanlar rüzgarın oğluydu

Yenicami Kulübü’nün genel kurulunda görüştüğümüz, zamanın müthiş sprinteri adeta “Rüzgar’ın Oğlu” olan Soner Bozok ile unutulmaz rekorunu konuştuk.

A+A-

Necmi Belge

Kıbrıs Türk atletizminin izolasyonlara rağmen, büyük aşama gösterdiği Melis Redif, Yiğitcan Hekimoğlu gibi atletlerin yetiştiği bugünlerde bir geriye dönüş yapmak istedik. Geçtiğimiz Pazartesi günü Yenicami Kulübü’nün genel kurulunda görüştüğümüz, zamanın müthiş sprinteri adeta “Rüzgar’ın Oğlu” olan Soner Bozok ile unutulmaz rekorunu konuştuk.
21 Aralık 1963 toplumlarası olaylardan sonra, 1967 yılındaki normalizasyona geçilmesinin ardından spor kulüpleri ve okul sporları yeniden start aldı.
12 Ekim 1970’de kurulan Atletizm Federasyonu’nun kuruluşundan  önce, Milli Eğitim Bakanlığı okul sporları kapsamında düzenlen atletizm yarışlarında 21 Aralık 1963 öncesi oluşan rekorlar kırılmaya başlamıştı.
Bu bağlamda, 1970 yılında Mağusa Cambulat Stadı’nda okullararası müsabakaların yanı sıra düzenlen ilk ferdi yarışlarda fırtına gibi esen bir genç ortaya çıkıyordu.
Soner Bozok (Yorgozlu) isimli bu genç 100 metrede 11.00 saniye ile bitiş çizgisine ulaşırken, yeni bir Kıbrıs rekoruna imza atıyordu.
Soner Bozok’un kırdığı bu rekorun yeniden kırılması, araya 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Harekatı’nın da girmesiyle tam sekiz yıl sonra oldu.
Bozok’un rekorunu önce 1978 yılında Girne 20 Temmuz Stadı’nda Okullararası Atletizm Müsabaklarında 10.98 ile Salih Babayiğit, bir hafta sonra ise, 10.89 ile Osman Özkadılar (Ozi) kırmıştı.

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur