1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ankara’da TC ve CY bayrakları dalgalandı
Ankara’da TC ve CY  bayrakları dalgalandı

Ankara’da TC ve CY bayrakları dalgalandı

Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni hiçbir alanda tanımadığını söyleye dursun, her fırsatta sporun birleştirici gücüne yenik düşüyor

A+A-

KKTC’yi tanıyan tek ülke olan Türkiye’de yapılan Akdeniz Darts Şampiyonası’nda KKTC yer almazken, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bulunması ve iki ülke bayraklarının yan yana aslı olması dikkat çekti


Kamil KOLCU
Sporun birleştirici gücü bir kez daha yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki sorunlar, sıkıntılar ve Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımadığı sözleri sporun birleştirici gücüne bir kez daha yenik düştü. Türkiye’nin başkenti Ankara’da yapılan bir şampiyonada iki ülke asıldı.

Bayraklar yanyana
Türkiye’de yapılan 4’üncü Akdeniz Dart Şampiyonası’nda ilginç bir olay yaşandı. 
15 Mayıs’ta başlayan ve bugün sona erecek Ankara'daki şampiyonada 7 ülkeden 8 takım mücadele ediyor.
Kıbrıslı Türk sporcu Cemal Gingi’nin de yer aldığı Türkiye Milli Dart Takımı, aralarında Kıbrıs Cumhuriyeti Milli Takımı’nın da bulunduğu ülkelerle şampiyonluk mücadelesi veriyor.
KKTC’yi tanıyan tek ülke olan Türkiye’de yapılan bu şampiyonada KKTC yer almazken, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yer alması ve iki ülke bayraklarının yan yana aslı olması dikkat çekti.

Katılan ülkeler

Türkiye’nin 2 takımla mücadele verdiği şampiyonada Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Malta, Cebelitarık, İtalya ve Fransa milli takımları yer alıyor.
Türk milli takımı geçen yıl Yunanistan'da yapılan Akdeniz Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olmuştu.
Ankara Gençlik Parkı içerisinde bulunan Gençlik Merkezinde yapılan -şampiyonanın finalleri bugün oynanacak.

Bu haber toplam 1945 defa okunmuştur
Etiketler : ,