1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yatı ile İsrail’e gidip geldi
Yatı ile İsrail’e gidip geldi

Yatı ile İsrail’e gidip geldi

Kamil Tuncay yaklaşık 300 millik yolu tek başına 58 saatte katetti

A+A-

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran başında ülkemize uğrayan ve önce Girne Delta Marina’da sonra da Karpaz Gate Marina’da konaklayan Uluslararası Emyr Yat Rallisi’nin son etabı olan İsrail (3 liman) ayağına, Kıbrıs Türk Yelken – Motor – Kürek Federasyonu adına Kamil Tuncay da “Sea nest” isimli yelkenlisi ile katıldı.
Yaklaşık 300 millik yolu tek başına 58 saatte kateden Kamil Tuncay; navigasyon aletlerinin bozulması ile 22 derece rotadan saparken, bölgenin sahil güvenliklerine yaşadığı sorunu anlatmak zorunda kalmış ve ardından hedefine varmıştı. İsrail’de diğer yatlarla da biraraya gelen Kamil Tuncay, her 3 limanda da iyi karşılandığını, sempati gördüğünü, bandırasını indirmek zorunda kalmadığını belirtti. Navigasyonuna gerekli tamiri yaptıktan sonra yine çok kötü hava şartları altında yaklaşık 60 saatte ve tek başına yola çıkan Tuncay, 22 Haziran Pazar günü Girne limanına vardı.
Kamil Tuncay’ı Kıbrıs Türk Yelken – Motor – Kürek Federasyonu yönetimi ile haberdar olan yatçı arkadaşları şampanya patlatarak karşıladılar.

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur