1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yarım gram uyuşturucudan yakalandı…
Yarım gram uyuşturucudan yakalandı…

Yarım gram uyuşturucudan yakalandı…

Mağusa’da önceki akşam kaza yapan araçta yolcu olarak bulunan V.T’nin tasarrufunda yarım gram uyuşturucu çıktı…

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da önceki akşam kaza yapan araçta yolcu olarak bulunan V.T’nin cebinden yaklaşık yarım gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde çıktı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan dolayı tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Turaç, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

 

30 TL’ye aldı…

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 28 Ağustos tarihinde alınan bir bilgide Mağusa Surlariçi’nde HJ  plakalı araç ile kaza yapan C.K ve araçta yolcu olarak bulunan zanlı Veli Turaç ile B.B’nin alıkonulduğu ve zanlının üzerinde yapılan aramada cebinde kağıt parçasına sarılı yarım gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin tespit edildiğinin öğrenildiğini açıkladı. Ayni gün konu yere gidilerek zanlı V.T, C.K ve B.B’nin teslim alındığını belirten Özdesoy, yapılan soruşturmada zanlının tasarrufunda bulunan maddenin kendisine ait olduğu ve ayni gün 30 TL karşılığında bir kişiden aldığını beyan ettiğini açıkladı. Özdesoy, C.K ile B.B’nin mesele ile bağlantısı olmadığının tespit edilmesinden dolayı serbest bırakıldığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özdesoy, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Teminata bağlandı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı V.T’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 2 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur
Etiketler : ,