1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TAŞEL'DE KISMİ UZLAŞI
TAŞELDE KISMİ UZLAŞI

TAŞEL'DE KISMİ UZLAŞI

TAŞEL LTD ile ilgili taraflar dün İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nda bir araya geldi

A+A-

• Taşel Ltd’de devam eden süresiz grev nedeniyle taraflar dün İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nda bir araya geldi. Maaşların iyileştirilmesi noktasında uzlaşıya varılırken, bazı konularda çekinceler olduğu ve konuların değerlendirileceği belirtildi. Taraflar 7 Eylül Pazartesi günü yeniden biraya gelecek

• Emek-İş Başkanı Aşam: “Görüşmede somut bir şey oluşmadı. Bazı yaklaşımlar var. Taraflar konuları değerlendirecek ve Pazartesi günü bir araya geleceğiz”

• İçişleri ve Çalışma Bakanı Gürpınar: “Görüşme olumlu havada geçti. Hayat Pahalılığı konusunda bir rakam üzerinde ve maaşların iyileştirilmesi noktasında uzlaşıya varıldı. Farklı konularda ise çekinceler var bunların giderilmesi için de bir takım çalışmalar yapılması yönünde uzlaşı aranacak”

Didem MENTEŞ

Yaklaşık 14 gündür süresiz grevin devam ettiği Taşel İçki Fabrikası ile ilgili olumlu adımlar atılmaya başlandı. Taşel Ltd’de örgütlü Emek-İş Sendikası, Taşel Ltd yetkilileri ve Çalışma Bakanlığı dün bir araya gelerek görüştü. Taraflar arasında ‘maaşların iyileştirilmesi üzerine bir uzlaşıya’ varılırken, bazı noktalarda çekinceler olduğun ve bunların da giderilmesi için tarafların konuları yeniden değerlendirileceği öğrenildi. Sıcak bir havada geçen görüşmenin, somut adımlar atılması noktasında tarafların7 Eylül Pazartesi günü öğleden sonra yeniden bir araya geleceği belirtildi.

Aşam: “Somut bir şey üzerinde durulmadı”

Emek-İş, TAŞEL içki fabrikasında “işçilere hayat pahalılığı ödeneği verilmemesi, işverenin kurumun %33 kamu iştirakli kurum olması gerçeğini kabul etmemesi ve işverenin işçilere yönelik baskıcı tavırları olduğu” iddiasıyla 24 Ağustos’ta süresiz grev başlattı. 13 gün boyunca basın açıklamaları, Başbakanlık ve Çalışma Bakanlığı önünde eylem yapan Taşel çalışanları ile ilgili taraflar dün bir araya geldi. Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Dev-İş’e bağlı Emek-İş Sendikası Başkanı Koral Aşam, görüşmenin olumlu havada geçtiğini ancak somut bir şey üzerinde durulmadığını belirtti. Aşam, bazı noktalarda ise birtakım yaklaşımlar sağlandığını dile getirdi. Koral Aşam, Taşel Ltd Yönetim Kurulu’ndan gelen bir üyenin görüşmedeki konuları İstanbul’daki Yönetim Kurulu’na aktarmak üzere değerlendireceklerini bu nedenle 7 Eylül Pazartesi günü yeniden görüşme yapılacağını açıkladı.

Bakan Gürpınar: “Maaşlar konusunda uzlaşı sağlandı”

Emek-İş sendikası ve Taşel Ltd yetkililerini bir araya getirdiklerini söyleyen İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, YENİDÜZEN’e bilgi verdi. Bakan Gürpınar, dünkü görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini belirterek, çözüm noktasına yakın bir yerde olunduğunu ifade etti. Hayat Pahalılığı konusunda bir rakam üzerinde ve maaşların iyileştirilmesi üzerinde uzlaşıya varıldığını vurgulayan Aziz Gürpınar, farklı konularda ise çekinceler olduğunu bunların da giderilmesi için de bir takım çalışmalar yapılması yönünde uzlaşıya varıldığını belirtti. Uzlaşı noktasında şirketin yönetim kuruluyla görüşerek, sendikanın da konuyu değerlendirmeye alacağına yönelik 7 Eylül Pazartesi günü öğleden sonra yeniden bir araya geleceğini ifade etti. Bakan Gürpınar, Pazartesi günü taraflar arsında bir protokol ya da tutanakla olayı sonlandırmayı hedeflediklerini aktardı.

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur