1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ruso kabri başında anılacak
Ruso kabri başında anılacak

Ruso kabri başında anılacak

Kıbrıs Türk futboluna K.Kaymaklı’da futbolcu olarak hizmet eden, daha sonra futbol hakemi ve Atletizm Federasyonu başkanlığı yapan merhum Hasan Ruso, ölümünün 10. yılında yarın saat 10.30’da Lefkoşa Mezarlığındaki kabri başında anılacak.

A+A-

Necmi Belge

Merhum Hasan Ruso, 3 Aralık 1939 yılında K.Kaymaklı’da doğdu. Sporcu bir ailenin çocuğu olan Hasan Ruso futbola K.Kaymaklı’da başladı. Ağabeyleri olan merhum Hüseyin Ruso ve Salih Ruso ile birlikte 1958-59 sezonunda K.Kaymaklı’nın Birinci Küme’ye yükselmesinde büyük rol oynadı. O zamanki ismi ile Öğretmen Kolejini bitiren Ruso, ilk okul öğretmenliğine başladı. Hasan Ruso’nun spor yaşamındaki en büyük destekçisi eşi Melek Ruso idi.

Hasan Ruso, 1962-63 sezonunda tarihinde ilk kez lig şampiyonu olan K.Kaymaklı takımında yer aldı. Daha sonra Hasan Ruso, faal futbol yaşamını bırakmasının ardından faal futbol hakemliği yaptı. 17 Mayıs 2005 tarihinde ölümüne kadar spordan kopmayan Hasan Ruso  1 Haziran 1978 -1997 tarihleri arasında 19 yıl en uzun süreli Atletizm Federasyonu başkanlığı yapan spor adamı oldu. K.Kaymaklı’nın efsanevi futbolcusu Levent Ruso’nun da babası olan  Hasan Ruso, Kıbrıs Türk spor tarihindeki saygın yerini alan bir spor adamı olarak anılıyor.

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur