1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Partizanlığa göz yummayacağım”
“Partizanlığa  göz yummayacağım”

“Partizanlığa göz yummayacağım”

Bağımsız aday Özersay Güzelyurt, Yeşilırmak ve Doğancı’yı ziyaret etti…

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, gezileri kapsamında Güzelyurt halk pazarı, Yeşilırmak bölgesi ve Doğancı Spor Kulübü’nü ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi, vizyonunu anlattı.

Özersay’ın basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Özersay gezilerinde yaptığı konuşmada, devlet içinde yasama, yürütme ve yargının birbirini denetlemesi gerektiğini, ancak uzun bir süredir Cumhurbaşkanlarının zaman zaman “partim zarar görmesin ya da hükümette olan partimi yıpratmayayım” ve benzeri anlayışlarla hükümeti hizmet üretmeye teşvik etmediğini, denetlemediğini ve gerektiğinde de hükümeti kımıldatmak için zorlamadığını öne sürdü.

Özersay, “Göreve gelmem durumunda herhangi bir siyasi parti ile özel bir ilişkim olmadığından hükümette hangi parti olursa olsun adam kayırmacılığa ve partizanlığa göz yummayacağım gibi çalışmayan hükümetleri de rahat bırakmayacağım, zorlayacağım” dedi.

Kudret Özersay, Yeşilırmak ve Güzelyurt bölgesinin ortak sorunlarını dinleyerek, göreve gelmesi durumunda sorunların çözümüne nasıl katkı koyabileceğini ve çözüm önerilerini de anlattı.

Özersay, geçmiş yıllarda gerek normal kamulaştırma gerekse “Zorunlu Mal İktisabı Yasası” altında özellikle Yeşilırmak sınır kapısının açılması için vatandaşın arazilerinin bir kısmının elinden alındığını ve yol yapıldığını ifade ederek, kendisinin de bu sınır kapısının açılması için çaba ortaya koyan birisi olarak bu kadar zaman geçmesine rağmen vatandaşın parasının hala ödenmediğini görmekten büyük üzüntü duyduğunu vurguladı.

Özersay, Kıbrıs müzakereleri bağlamında yeni sınır kapısı açılmasını gündemine alıp bu gibi adımları sonuçlandıran bir Cumhurbaşkanlığı makamının, bunun vatandaş açısından olası olumsuz sonuçlarını da düşünmesi gerektiğini belirtti. Özersay, “Cumhurbaşkanlığı görevini almam durumunda vatandaşın devlete olan güvenini yeniden sağlayacak adımlar atması için Bakanlar Kurulu’nu zorlayacağım” dedi.

Kapsamlı çözüm müzakereleri bağlamında toprak ayarlaması çerçevesinde Yeşilırmak’ın durumunu soran ve olası bir kanton bölge ihtimalini gündeme getiren vatandaşların sorusu üzerine ise Özersay, iki kesimliliği sulandıracağını ve idari pek çok sorunun ortaya çıkmasına neden olacağını düşündüğü kanton bölgelere karşı olduğunu, değişen şartlar ve gelişen hayat çerçevesinde bu konuların yeniden ele alınmasının şart olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur