1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Müthiş maç
Müthiş maç

Müthiş maç

Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde 6. hafta müthiş bir maçla başlıyor.

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde 6. hafta müthiş bir maçla başlıyor. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile birlikte bu sezonun en büyük şampiyonluk adayları arasında gösterilen Yükseliş ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) bugün kozlarını Atatürk Spor Salonu’nda paylaşacak.  Zorlu maç saat 19.00’da başlayacak.

YDÜ yara sarmak istiyor
Geçtiğimiz hafta oynadığı zorlu UKÜ karşılaşmasından mağlubiyetle ayrılan YDÜ takımı bir zorlu maça da bir diğer şampiyonluk adayı Yükseliş’e karşı çıkıyor. Şu ana kadar oynadığı 5 karşılaşmadan 4 galibiyet 1 de mağlubiyet elde eden YDÜ takımı bu karşılaşmayı kazanıp geçtiğimiz haftaki mağlubiyetin yaralarını sarma niyetinde olacak. Kalesinde gördüğü 75 golle ligin halen en az gol yiyen takımı konumunda bulunan YDÜ, bu maçta da güçlü savunmasıyla rakibi durdurup, hücumda daha etkili olmaya çalışacak.

Yükseliş henüz yenilmedi
Ligin başından beridir yenilmeyen 2 takımdan biri olan Yükseliş takımı ise ilk kez zorlu bir karşılaşmaya çıkacak. Oynadığı tüm maçları kazanan Yükseliş, bu maçtan da galibiyetle ayrılıp grubu lider bitirmenin hesaplarını yapıyor.  Oynadığı 5 maçta attığı 201 golle maç başına 40,2 gol ortalaması yakalayan Yükseliş takımı, kalesinde gördüğü 95 golle maç başına19 gol yedi. Yükseliş güçlü rakibini mağlup edip yoluna kayıpsız devam etme ve UKÜ maçına moralli bir şekilde çıkma niyetinde olacak.

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur