1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Mustafa Hacıali Yem Sanayi Tesisleri açıldı
Mustafa Hacıali Yem Sanayi Tesisleri açıldı

Mustafa Hacıali Yem Sanayi Tesisleri açıldı

Mustafa Hacıali Yem Sanayi Tesisleri’nin resmi açılışı dün Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün ve hükümet yetkililerinin katılımıyla yapıldı. Y

A+A-

Mustafa Hacıali Yem Sanayi Tesisleri’nin resmi açılışı dün Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün ve hükümet yetkililerinin katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 8 ay önce Haspolat Kirli Sanayi Bölgesi’nde faaliyete başlayan, tüm küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarla kanatlılar için yem üreten, yönetici dahil 37 kişinin çalıştığı tesisin resmi açılışı için dün öğleden sonra bir tören düzenlendi. İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hasan Taçoy, Mustafa Arabacıoğlu ve Ersin Tatar’ın da aralarında bulunduğu bazı milletvekilleri de törende yer aldı.

Erkoru: “Bühler teknolojisiyle bölgemizin ve Ortadoğu’nun en modern fabrikası yaratıldı”

Törende bir konuşma yapan Mustafa Hacıali İşletmeleri Genel Müdürü Hüseyin Erkoru 9 katlı fabrikanın, İsviçre menşeli Alman firma Bühler’in teknolojisi, bilgi birikimi ve deneyimiyle yapıldığını, bu endüstriyel yapının oluşmasında 148 personelin alın teri döktüğünü belirtti. Tesisin tamamlanmasında Türkiye’den, KKTC’den mühendis, mimar ve işçilerin de emekleri olduğunu ifade eden Erkoru, “Bühler teknolojisiyle bölgemizin ve Ortadoğu’nun en modern fabrikası yaratıldı” dedi.
Eski yem fabrikalarının yıllık üretimin kapasitesinin 55 bin ton olduğunu anımsatan Hüseyin Erkoru, 29 yıllık bu fabrikanın miladını doldurduğunu söyledi. Hüseyin Erkoru, Mustafa Hacıali Yem Sanayi Tesisleri’nde ilk etapta yıllık 90 bin ton üretim yapacaklarını, ikinci yatırım hamlesiyle de üretimi 210 bine çıkaracaklarını kaydetti. Erkoru, hayvan üreticilerinin kredi ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurduklarını vurgulayarak, uzun vadeli "sıfır" faizli kaynak sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Törende bir manken yere yığıldı, ilk müdahale Arabacıoğlu ile Sucuoğlu’ndan geldi

Hüseyin Erkoru konuştuğu sırada açılış için kürsünün önünde bekleyen mankenlerden biri yere yığıldı.
Bayılan mankene ilk müdahaleyi Demokrat Parti milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ile Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu yaptı. Hekim milletvekilleri Arabacıoğlu ile Sucuoğlu’nun kısa müdahalesiyle kendine gelen manken, gölgede dinlenmeye alındı. Törende Bühler firmasının Türkiye Satış Müdürü Emrah Alp kısa bir konuşma yaptı.

Fabrikaya İsviçre çanı

Alp, Mustafa Hacıali İşletmeleri’nin 6 yıl önce modern bir yem fabrikası kurma talebiyle kendilerine ulaştığını anlattı. Mustafa Hacıali İşletmeleri’ne güvenleri için teşekkür eden Alp, yem fabrikasının hissedarlarından olan Turgut Hacıali’ye, barış, huzur, kazanç ve uğur getirdiğine inanılan büyük bir İsviçre çanı hediye etti. Meclis Başkanı Sibel Siber’in de tebrik mesajının da okunduğu törende daha sonra açılışa geçildi ve fabrika dolaşıldı. TAK

Fotoğraflar: Levent ÖZDAĞ - Erol UYSAL (TAK)

Bu haber toplam 8440 defa okunmuştur