1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Musa çok büyük bir yetenek”
“Musa çok büyük bir yetenek”

“Musa çok büyük bir yetenek”

FC Inter Leipzig teknik direktörü Heiner Backhaus Yenidüzen Spor Servisi’ne açıklamalarda bulundu

A+A-


 

Geçtiğimiz sezonu Çetinkaya’da geçiren ve sezon başı Almanya’nın FC Inter Leipzig takımına transfer olan Musa Şanlıer’ın teknik direktörü Heiner Backhaus Yenidüzen Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulundu. Musa’nın antrenmanlardaki istek ve arzusundan memnun olduğunu belirten Backhaus, genç oyuncuyu kadrolarına kattıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Eren ŞİŞİK

Backhaus: “Musa çok büyük bir yetenek”
Alman teknik adam, Musa’yı Lefke’de oynadığı dönemden çok iyi hatırladığını kaydederek, o zamanlarda da genç oyuncuyu çok büyük bir yetenek gördüğünü belirtti. Musa’nın çok üstün bir futbol zekasına sahip olduğunun altını çizen Backhaus, FC Inter Leipzig takımının hedeflerinden de bahsetti.

“Kulübün hedefi Bundesliga”
Inter Leipzig’in yeni kurulan bir kulüp olduğunu ifade eden Alman teknik adam, kulübün uzun vadede ciddi hedefleri olan bir kulüp olduğunu vurguladı. Backhaus, hedefler doğrultusunda Musa’nın da kadroya katıldığını kaydederek, “Kulübün en büyük hedefi temellerini sağlam atarak gelecekte Bundesliga’da mücadele edecek bir takım yaratmak”diye konuştu.

“Musa Almanya’da oyunun defansif yönünü de öğrenecek”
Şu an sezon öncesi hazırlık dönemi içerisinde olduklarını ve kampın çok yorucu ve zorlu geçtiğini kaydeden Heiner Backhaus, “Tabi ki Musa da kariyerinde ilk kez haftada 6 antrenman yapıyor ve buna adapte olması biraz zaman alacak. Antrenmanlarda onu çok istekli görüyorum. Topu ayağına aldığı zaman gerçekten mükemmel bir futbolcu”diye konuştu.  Musa’nın Almanya’da oyunun sadece ofansif yönünde iyi olmasının yeterli olmayacağını belirten Alman teknik adam, “Musa Almanya’da oyundaki defansif eksikliklerini de gidermeyi öğrenecek ve takımın sisteminde de bunu uygulayacak seviyeye gelecek”diye konuştu.

“Başka birini düşünmüyorum, en iyisi bizde”
Heiner Backhaus, Musa Şanlıer’ın Almanya’ya uyum sağlaması için önünde uzun bir zaman olmasına rağmen genç futbolcunun şehre çabuk uyum sağladığını ve Inter Leipzig ailesinin bir parçası olduğunu ifade etti. Backhaus şu an için Kuzey Kıbrıs’tan başka bir oyuncu transfer etmeyi düşünmediğini ve kendine göre ellerinde Kıbrıs’ın en iyi oyuncusu olduğunu söyledi.  Musa ile birlikte sıkı bir çalışma temposuna gireceklerini ifade eden Alman teknik adam, Musa’nın Almanya’da bir sonraki adımı atmasını sağlayacaklarını söyledi.

“Sürekli yeni şeyler öğrenmek istiyor”
Musa Şanlıer’in yıllarca amatör bir ülkede futbol oynamasına rağmen antrenmanlarda çok profesyonel davrandığını kaydeden Backhaus, genç futbolcunun sürekli yeni şeyler öğrenmek istediğini söyledi. Backhaus, genç futbolcunun bunu başarmasının çok önemli olduğunu belirterek, Musa’nın takımın sistemini de yavaş yavaş kavradığını söyledi.

FC Inter Leipzig teknik direktörü Heiner Backhaus son olarak Musa’yı kadrolarına kattıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, bütün takımın Musa’yı sahiplendiğini ve onu çok sevdiğini, herkesin Musa’nın takımın parçası olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur