1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MGA seriyi eşitledi: 81-84
MGA seriyi eşitledi: 81-84

MGA seriyi eşitledi: 81-84

Basketbol Büyük Erkekler Final Serisi ilk maçı dün akşam oynandı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve ana sponsorluğunu Nicosia Sports Shop’un yaptığı Büyük Erkekler Ligi’nde final serisi ilk karşılaşması dün oynandı. Mapfree Yaşam Spor ile Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) arasında Atatürk Spor Salonu’nda oynanan serinin ilk karşılaşmasına Mapfree 1-0’lık avantajla başladı.
İlk periyodda iyi bir performans sergileyen MGA bu periyodu 27-22’lik üstünlükle tamamlarken devre arasında 49-43’lük üstünlükle girdi. Üçüncü periyodda farkı koruyan MGA son periyoda 70-63 önde girerken maçın son bölümlerinde Mapfree farkı 2 sayıya kadar düşürse de MGA kaydettiği sayılarla maçı 81-84 kazanmasını bildi.
Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 25 sayı kaydeden Mapfree oyuncusu Jordan oldu. Final serisinde ikinci karşılaşma Cuma günü MAGEM Arena’da saat 19.00’da oynanacak.

Hakemlerden protesto
Öte yandan karşılaşmadan önce Basketbol Federasyonu’na bağlı hakemler protesto gösterisi yaptı. Play off yarı final serisinde Mapfree ile Koop Spor arasında oynanan son karşılaşmanın ardından Koop Spor oyuncusu Dejan’ın maçın hakemine tükürdüğü gerekçesi ile hakemler ellerinde “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” yazılı pankartla maç öncesi salona girdiler. Hakemlerin bu hareketine iki takım oyuncuları da alkışlarla destek verdi.

Bu haber toplam 1124 defa okunmuştur