1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KURŞUNLAMA olayında tutuklu sayısı 3’e çıktı
KURŞUNLAMA olayında tutuklu sayısı 3’e çıktı

KURŞUNLAMA olayında tutuklu sayısı 3’e çıktı

Soruşturma derinleşti… Olayda kullanılan tabanca ve araç aranıyor

A+A-

Ayşe GÜLER

 

Çatalköy’de 31 Mart tarihinde Kudret Evli’nin tabancayla vurularak, yaralanmasına yönelik başlatılan soruşturma derinleşti.
Önceki gün tutuklanarak, mahkemeye çıkarılan Ürdün uyruklu isimlerinin baş harfleri H.A ve S.A olan iki şahsın ardından dün de olay günü plakası tespit edilemeyen bir aracı kullandığı iddia edilen C.G.A isimli bir kişi tutuklandı.
‘Ateşli silah ile adam yaralama’, ‘Kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde tasarrufu’ ve ‘meskun mahalde ateş açma’ suçlarıyla ilgili olarak dün Girne Kaza Mahkemesi’ ne çıkarılan zanlı aleyhinde 2 gün tutukluluk kararı alındı.
Zanlı C.G.A hakkındaki suçlamaları kabul etmedi, olay anında DAÜ’de bir kantinde olduğunu iddia etti.
Polis halen olay günü kullanılan aracı ve tabancayı arıyor.

Özalp şahadet verdi

Girne Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Fadıl Aksun huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Emine Tayfunsel ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Tayfunsel, meseleyle ilgili olarak polis çavuşu Levent Özalp’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.
Özalp, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.
Polis Çavuşu Özalp, zanlının 31 Mart’ta Çatalköy’de  meydana gelen; ‘Ateşli silah ile adam yaralama’, ‘Kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde tasarrufu’ ve ‘meskun mahalde ateş açma’ suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

Evli, zanlıyı tanıdı

Yürütülen geniş çaplı soruşturmada zanlının olay günü plakası tespit edilemeyen gri renkli Ford Fiesta marka aracı sürdüğünün tespit edildiğini söyleyen Özalp, Kudret Evli’nin hastanede tedavi görmesinden dolayı tanıtma merasiminin yapılamadığını ancak zanlının resimlerinin gösterildiğini belirtti.
Özalp, Evli’nin zanlıyı tanıdığını ifade ederek, olay günü kullanılan araç ve tabancanın halen bulunamadığını kaydetti.

Zanlı: “Ben bir şey yapmadım”

Zanlının polise olayla ilgili herhangi bir şey bilmediğini ifade ettiğini, o sırada DAÜ’de bir kantinde olduğunu iddia ettiğini de söyleyen Özalp, soruşturma kapsamında birçok kişiden ifade alınacağına değindi.
Özalp, olayla ilgili 2 kişinin daha tutuklanarak, önceki gün mahkemeye çıkarıldığını, aleyhlerinde de 3 gün süreyle tutukluluk alındığını hatırlatarak,  meseleyle bağlantılı olan zanlının da 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemede konuşan zanlı ise kendisinin bir şey yapmadığını, gerekirse polisin pasaportunu alabileceğini ifade etti.

2 gün tutukluluk

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Fadıl Aksun, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2323 defa okunmuştur
İlgili Haberler