1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kupada ‘Leymosun’ finali
Kupada ‘Leymosun’ finali

Kupada ‘Leymosun’ finali

Koopbank Kıbrıs Kupası’nda finali oynayacak takımlar belli olmuştu. 12 Mayıs’ta oynanacak finalde Yalova veya Türk Ocağı kupanın sahibi olacak

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Koopbank Kıbrıs Kupası’nda geçtiğimiz haftalarda oynanan yarı final rövanş karşılaşmalarıyla birlikte finali oynayacak takımlar belli olmuştu. Küçük Kaymaklı’yı geçen Yalova ve Gençler Birliği’ni geçen Türk Ocağı 12 Mayıs Cuma akşamı Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

TÜRK OCAĞI 10 YIL SONRA FİNALDE

Süper Lig’in Girne ekibi Türk Ocağı, Kıbrıs Kupası’nı 4 kez müzesine götürdü. Kurulduğu günden bu yana 4 kez finale yükselen maunacılar, 4 finali de kazanmayı başardı. Türk Ocağı, son olarak kupayı tam 10 yıl önce kazanmıştı. 9 Mayıs 2007’de oynanan Türk Ocağı – Tatlısu Kıbrıs Kupası final maçını Türk Ocağı 4-0’lık net bir skorla kazanarak kupayı müzesine götürmüştü. Türk Ocağı daha önce, 1982, 1984, 1990 ve 2007 yıllarında kupayı kazanmayı başardı.

YALOVA 2’NCİ KEZ KAZANMAK İSTİYOR

Süper Lig’in Bostancı’daki tek ekibi Yalova, geçmişten bugüne dek kupada 2 kez final oynama şansı buldu. Sarı lacivertliler, 1987 yılının Mayıs ayında Mağusa Türk Gücü’yle karşılaştığı final serisinde avantajlı skoru elde edemeyerek kupayı kaybetmişti. 1994 yılına gelindiğinde ise batı bölgesi finalinde Gaziveren’le karşı karşıya gelen Yalova, rakibini 1-0 mağlup ederek kupayı kazanmıştı. Küçük Kaymaklı’yı eleyerek 23 yıl aradan sonra kupada finale çıkan Yalova, 23 yıllık hasreti sonlandırmak istiyor. Kupayı kazandığı 1994 yılından bu yana ilk kez finale çıkma başarısı gösteren sarı lacivertli ekip, 2014-2015 sezonunda yarı finale kadar çıkmış, yarı finalde o sezon kupayı kazanan Yenicami’ye elenmiş ve final şansını kaybetmişti.

‘LEYMOSUN’ FİNALİ OLACAK

1952 yılında Limasol’da merkez takım olarak kurulan Türk Ocağı, 1974’ten sonra Girne’ye taşınmış, yine Limasol’un bir diğer merkez takımı olan Doğan Türk Birliği’nin de Girne’ye taşınmasıyla iki takım arasındaki rekabet devam etmişti. Yalova ise, 1955 yılında Limasol’un Piskobu köyünde kuruldu. 1974 yılından sonra Bostancı’ya taşınan Yalova, o dönemden beri Güzelyurt Bölgesi takımı olarak anılıyor. İki takımın da kökleri Limasol’a bağlı olduğundan dolayı Koopbank Kıbrıs Kupası’nda bu sezon ‘Leymosun’ finali oynanacak olması bir başka göze çarpan durum oldu.

UZUN VE ZORLU YOLCULUKTAN GELDİLER

Yalova ve Türk Ocağı uzun ve zorlu yolculuktan gelerek finale yükseldi. Yalova, ilk turda K-Pet Birinci Lig Kırmızı Grup ekibi Maraş’ı 5-0’lık skorla, Türk Ocağı ise Birinci Lig Beyaz Grup ekibi Tatlısu’yu 4-1’lik skorla geçti. İkinci turda Yalova uzatma anlarında Binatlı’yı 4-2’lik skorla geçerken, Türk Ocağı ise, ezelli rakibi Doğan Türk Birliği’ni 1-0 mağlup ederek tur atladı. Çeyrek finale gelindiğinde Yalova rakibi Gençlik Gücü’nü 3-0 ve 3-2’lik skorlarla geçip yarı finale adını yazdırırken, Türk Ocağı ise GAÜ Çetinkaya’yı 2-2 ve 5-2’lik geçti. Koopbank Kıbrıs Kupası’nın yarı finalinde Türk Ocağı rakibi Gençler Birliği’ni 1-1 ve 3-2’lik skorlarla, Yalova ise Küçük Kaymaklı karşısında 3-3 ve 1-0’lık skorlarla adını finale yazdıran ekipler oldu.

FİNAL 12 MAYIS’TA

Koopbank Kıbrıs Kupası’nda 12 Mayıs Cuma akşamı Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak olan final maçı sonrasında Koopbank Kıbrıs Kupası’nı kazanan ekip belli olacak. Kupayı kazanan ekip aynı zamanda, 2017-2018 sezonun başında oynanacak Süper Kupa maçında da lig şampiyonu Yenicami’nin rakibi olacak. 12 Mayıs akşamı oynanacak final karşılaşması, Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda ilk gece maçı olacak. Mücadele öncesinde stadın açılışı da yapılacak. İki takım arasında ligin ilk devresinde Bostancı’da oynanan ilk karşılaşmayı Yalova 1-0 kazanmıştı.

Bu haber toplam 2419 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 314 Sayısı

Adres Kıbrıs 314 Sayısı