1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. katı atıktan enerji için kollar sıvandı
katı atıktan enerji için kollar sıvandı

katı atıktan enerji için kollar sıvandı

İçişleri Bakanlığı ve K.T. Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) hazırladıkları Katı Atıktan Enerji Geri Kazanım Projesi ile ilgili Belediyeler Birliği’ni bilgilendirdi

A+A-


 

İçişleri Bakanlığı ve Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) Belediyeler Birliği’ni Katı Atıktan Enerji Geri Kazanım Projesi konusunda dün bilgilendirdi. Belediyeler Birliği’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Belediyeler Birliği üyesi Belediyelerin başkanları, YAGA temsilcileri ve İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay katıldı.

YAGA temsilcilerinin Katı Atıktan Enerji Geri Kazanım Projesi ile ilgili bilgilendirmesinden önce ise Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli ve İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından YAGA Direktörü Berkan M. Tokar “Katı Atıktan Enerji Geri Kazanımı Projesi” hakkında sunumu gerçekleştirdi.


Benli: “Katı atığın değerlendirilmesi önemli”
Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada katı atıkların değerlendirmesi ile ilgili çalışmalar yapmaya başladıklarını ifade ederek Kıbrıs Türk toplumunun bundan yararlanması gerektiğini söyledi. Katı atıkların değerlendirilmesinde en önemli parçanın enerji üretmek olduğunu kaydeden Benli, toplantıda bu konu hakkında bilgi alacaklarını söyledi. “Umarım bu bilgilerden sonra da bunun somut uygulamalarına Kıbrıs Türk toplumuna ulaşacaktır” diye konuşan Benli, katı atık değerlendirme konusunda iki önemli nokta olduğunun altını çizdi. Benli, “Bunlardan bir tanesinin çöpün kaynağından itibaren ayrıştırılmasını vazgeçilmez bir ileri hedef olarak taşımamız gerek. İkincisi de baca gazları meselesinin bu konunun en kritik noktasını oluşturduğunu düşünüyorum” dedi. Benli son olarak YAGA ve İçişleri Bakanı Uluçay’a teşekkür etti.

Uluçay: Proje hayati önem taşıyor
İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ise Belediyeler Birliği’ne kendilerine olanak sağladığı İçin teşekkür etti. YAGA’nın uzun zamandır bu proje üzerinde çalıştığını ifade eden Uluçay, projenin çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Belediye Başkanlarıyla projeyi paylaşmak istediklerini kaydeden Uluçay, bu projenin hayata geçmesi ve sürdürülebilirliğinin belediyelerin katkısı ile gerçekleşebileceğini söyledi. Uluçay, “Bu işbirliğinin sürekli olabilmesi ve ülkemizde ön gördüğümüz şekilde katkı yapabilmesi için gerçekten bizlerin ve belediyelerimizin rolü çok önemlidir. Dolayısıyla öncelikli olarak sizlerle bunu paylaştık. Bu hazırlanan projenin bugün ilk sunumu yapılıyor. Projenin özü, çöplerden enerjiye dönüşüm sağlayacak bir proje. Ancak asıl hedef ülkemizi gerçekten sürdürülebilir bir çevreye taşımak” diye konuştu.

Bu haber toplam 1856 defa okunmuştur