1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Karpaz’da 3 köyde 163 arsa dağıtıldı
Karpaz’da 3 köyde 163 arsa dağıtıldı

Karpaz’da 3 köyde 163 arsa dağıtıldı

Karpaz bölgesinde Ziyamet, Gelincik ve Boltaşlı’dan 165 gence kırsal kesim arsası dağıtıldı.

A+A-


Karpaz bölgesinde Ziyamet, Gelincik ve Boltaşlı’dan 165 gence kırsal kesim arsası dağıtıldı.
Hak sahiplerine belgeleri Ziyamet İlkokulu’nda Başbakan Hüseyin Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun da katıldığı törenle önceki akşam verildi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Cenevre zirvesinde adil, eşit ve kalıcı bir anlaşma olması temennisinde bulunarak, zirveden sonra bir anlaşma olmayacaksa KKTC halkının yoluna net bir şekilde devam etmesi gerektiğini belirtti.
 

Evren: “Ziyamet’te 80, Boltaşlı’da 16, Gelincik’te ise 67 olmak üzere toplam 163 gence kırsal kesim arsası dağıtıldı”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, hükümete geldiklerinde Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, ülkenin dört bir tarafında gençlerin köylerine ve köklerine sahip çıkmalarını sağlamak üzere kırsal kesim arsa projesi başlatılması yönünde talimat verdiğini belirterek, bu çerçevede 26 köyde bu çalışmayı tamamladıklarını, 25 köyde ise devam ettiğini, 50 köyün ise çalışmalarına başlandığını belirtti.
İçişleri Bakanı Evren, Karpaz’da çok uzun zaman sonra ilk kez arsa dağıtıldığını vurgulayarak, Ziyamet’te 80, Boltaşlı’da 16, Gelincik’te ise 67 olmak üzere toplam 163 gence kırsal kesim arsası dağıtıldığını ifade etti.
Karpazlı vatandaşlardan “Bizi ihmal etmeyin ve unutmayın” mesajları aldıklarını söyleyen Evren “UBP sizi ihmal etmedi, yatırımlara devam edecek” dedi.
Yenierenköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Kadı da, Ziyamet. Gelincik ve Boltaşlı köylerinde yıllar sonra ilk kez kırsal kesim arsası verildiğini belirterek, tüm hükümet yetkililerine teşekkür etti.

Bu haber toplam 2101 defa okunmuştur
Etiketler :