1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İşte Bakanlar Kurulu kararları
İşte Bakanlar Kurulu kararları

İşte Bakanlar Kurulu kararları

Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar açıklandı.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında yaklaşık 3.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar açıklandı.

- Belediyelerin Yerel Gelirlerin % 8.5 olan Devlet katkı payı’nın, % 9’a,  Nüfusu 5000’in  (beşbin)  altında olan Belediyelere ise %9,25 ‘ e  çıkarılmasını ve vergilerinin kaynaktan kesilmesini  öngören “Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı” Meclis’e sevk edilmesi karara bağlandı.

- E-Devlet kapsamında K.K.T.C. Kamu Sertifikasyon Merkezi’nin oluşturulması ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları kabul ederek uygulamaya koyuldu.

- Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Tüzüğünü kabul ederek, Taşıt Araçları müzesi olarak kurulmuş müzelerde kayıtlı araçların plakalandırılması ve korunmalarının belirlenmesi hayata geçirildi.

- Ülkemizde Ölçü ve Ölçü Aletlerinin test ve kalibrasyonunu alanında hizmet vermesi amacı ile bir “Metroloji Laboratuvarı” kurulması onaylandı.

- Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin 2015 yılı bütçesi ile faaliyet raporu onaylandı.

- Ülkemizde ihtiyaç duyulan alanlarda ara eleman yetiştirilmesi için “Çıraklık ve Kalfalık Eğitiminin” yapılacağı Meslek Dalları (Değişiklik) Emirnamesini onaylayarak yürürlüğe koyuldu.

- Bazı spor federasyonlarına katkı yapılması onaylandı.

- Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Değişiklik Yasası” onaylanarak Meclis’e sevk edildi.

- Yemlerin güvenliğinin en yüksek düzeyde sağlanması için; Yemlerin Satışı, Ambalajlanması ve Etiketlenmesi Tüzüğü ve yemlerin Kontrolü için Numune alınmasını belirleyen Kurallar Tüzüğü görüşülerek kabul edildi.


- Yabancı uyrukluların mal satın alma talepleri değerlendirilip onaylandı.

Bu haber toplam 2157 defa okunmuştur