1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'İdam mahkumu öleceğinin farkında değildi'
İdam mahkumu öleceğinin farkında değildi

'İdam mahkumu öleceğinin farkında değildi'

Endonezya'da uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunan ve idam edilen sekiz mahkum arasında yer alan Brezilyalı Rodrigo Gularte'nin, akli dengesi yerinde olmadığı için infazın son anına kadar öleceğinin farkında olmadığı bildirildi.

A+A-

Endonezya'da uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunan ve kurşuna dizilerek idam edilen sekiz mahkum arasında yer alan Brezilyalı Rodrigo Gularte’nin, akli dengesi yerinde olmaması nedeniyle idam edileceğinin farkında olmadığı açıklandı. Paranoid şizofreni ve bipolar bozukluk teşhisi konulan Gularte’ye sıklıkla görüşen papaz Charlie Burrows, idamdan önceki üç gün Brezilyalı mahkuma idam edileceğini anlatmaya çalıştığını belirtti.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, dört Nijeryalı, iki Avustralyalı ve bir Endonezyalıyla birlikte, kokain kaçakçılığı nedeniyle idam edilen 42 yaşındaki Gularte’nin hastalığı ve idam öncesi yaşadıkları hakkında konuşan papaz Burrows, şöyle dedi:

“Sürekli sesler duyuyordu. Onu idama hazırlamak için yaklaşık bir buçuk saat konuştum. Ona, ‘Ben 72 yaşındayım, yakın gelecekte cennete gidiyor olacağım. Dolayısıyla, evimin nerede olduğunu öğren ve benim için bir bahçe hazırla’ dedim. Ancak mahkumları hücrelerden çıkardıklarında ve zincirleri taktıklarında bana, ‘İdam mı ediliyorum?’ diye sordu. Ben de ona, ‘Evet, sana açıkladığımı düşünüyordum’ dedim. Heyecanlanmadı, sessiz bir insan zaten ama ‘Bu doğru değil’ dedi. Anlayamadı çünkü şizofrendi.”

 

(radikal)

Bu haber toplam 1270 defa okunmuştur