1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ecvet Yusuf şiirlerle uğurlandı…
Ecvet Yusuf şiirlerle uğurlandı…

Ecvet Yusuf şiirlerle uğurlandı…

1974 savaşında hayatını ilk kaybeden Ecvet Yusuf, Tekke Bahçesi’nde adına kayıtlı mezara defnedildi.

A+A-

1974 savaşında hayatını ilk kaybeden Ecvet Yusuf, Tekke Bahçesi’nde adına kayıtlı mezara defnedildi. Yıllardır toplu mezarda bulunan ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin kazı çalışmaları sonucu tespit edilen Ecvet Yusuf, ailenin aldığı kararla herhangi bir devlet ya da askeri merasim olmaksızın, sevdiklerinin katılımıyla defnedildi. Ecvet Yusuf’tan geriye kalanlar bu güne kadar isminin yazılı olduğu mezara gömüldü.  Fikret Demirağ  şiirlerinin okunduğu törene Cumhurbaşkanı Musfata Akıncı da katıldı. 

Gazeteci Sevgül Uludağ’ın 11 Şubat 2020 tarihli sayfasında yer alan haberde; Tekke Bahçesi’nde geçtiğimiz Cumartesi günü kazılan ve üzerinde Ecvet Yusuf’un adı yazılı olan mezarın içerisinden en az bir şahısa ait kemikler bulunduğu yazılmıştı.

Bu insan kemiklerinin daha ileri analizde bir kişiye mi yoksa birden fazla kişiye mi ait oldukları anlaşılacak ve yapılacak DNA testleriyle kimliği veya kimlikleri belki belirlenebilecek. Şu anda Ecvet Yusuf’un adı yazılı mezardan çıkarılan şahsın kim veya kimler olduğu hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı’nın önümüzdeki günlerde DNA testleri ve analizler yapılabilmesi için çeşitli girişimlerde bulunması bekleniyor… Böylece belki bu şahıs veya şahısların kimlikleri belirlenebilecek.

c2-133.jpg

45 yıldır Ecvet Yusuf’un cenazesinin ailesine söylenen mezarda olmaması aile tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Ecvet Yusuf'un oğlu Harper Orhon cenazede yaptığı konuşmada "45 yıl babamızın yattığı yeri başka yer olarak bildik. 45 yıl sonra içimizdeki acıyı bizlere tekrardan kanattılar yarattılar" dedi.

 

Bu haber toplam 2965 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler