1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DENKTAŞ ÜNİVERSİTESİ'NE TEPKİLER...
DENKTAŞ ÜNİVERSİTESİ'NE TEPKİLER...

DENKTAŞ ÜNİVERSİTESİ'NE TEPKİLER...

Kermiya bölgesindeki 220 dönümlük alanın askeri bölge kapsamından çıkarılarak, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş’ın şirketine kiralanmasına siyasi kesimler de tepki geldi.

A+A-

Kermiya bölgesindeki 220 dönümlük alanın askeri bölge kapsamından çıkarılarak, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş’ın şirketine kiralanmasına siyasi kesimler de tepki geldi.

Eski Başbakan, CTP Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu:

“Göz göre göre yasa dışılık”

Eski Başbakan, CTP Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu, bu konuda göz göre göre yasa dışılık yapıldığını vurguladı, kamuoyunun söz konusu duruma tepki göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Yorgancıoğlu, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan 2016-2018 protokole göre bu tür arazilerin ihale ile verilmesinin öngörüldüğüne dikkat çekti, “Bu protokol Meclis’ten geçirildi. Yasal hale getirildi. İhalesiz çıkılmış olması da yasa dışı uygulamadır” şeklinde konuştu.

Şehir içindeki yeşil alanların kentin oksijen alanları olduğuna ve korunması gerektiğine işaret eden Yorgancıoğlu,  “İktidarı paylaşanların kendi yakınına menfaat sağlaması, Denktaş bile olsa etik değildir” dedi.

Yorgancıoğlu, UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin her fırsatta toplumun genelini ilgilendiren konulardan çok, kendilerine yakın olanların çıkarlarını savunup uygulayan bir anlayışla ülkeyi ‘yönetir gibi’ yaptığını savundu.

--------------

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu:

“İmar planına göre üniversite yapılıp yapılmayacağına bakılması lazım”

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, imar planına göre bölgeye üniversite yapılıp yapılmayacağına bakılması gerektiğini vurguladı. 

Ülkede üniversite öğrencisi, bölüm ihtiyacı çalışması yapılmadan her köşeye bir üniversite açılmasının üniversitelerin sonunu getireceğine de vurgu yapan Refikoğlu,  alınan kararın yanlış olduğunu ifade etti.

 

--------------

LTB Başkanı Mehmet Harmancı:

“Pafta ve parsellerin ortada olduğu bir masada bilgileri görmek istiyoruz”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, devletin bugüne kadarki uygulamalarını okuduğu ya da duyduğu şeylerle yorumladığını söyleyerek, herhangi bir üniversitenin gelişimi ile ilgili, tüm kurumların istişare mekanizması içerisine dahil edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Biz şehrin plancılarıyız. Doğru bir strateji ve istişare halinde ilerlenmelidir” diyen Harmancı, bugüne kadar hiçbir hükümetin bu noktayı çalıştırmadığını kaydetti.

Harmancı, konuyla ilgili oluşan hassasiyetin askerin tuttuğu yer olmadığı, Yenicami-Çetinkaya Spor Kulüplerine verilen yer olduğuna dair bilgi geldiğini de aktardı.

Doyurucu bilgi almak adına görüşme yapacaklarını aktaran Harmancı,  “Pafta ve parsellerin ortada olduğu bir masada bilgileri görmek istiyoruz” dedi.

-----------------

LTB Meclis Üyesi Onur Olguner:

“Bölge, Lefkoşa Kent Parkı yapılması için asker tarafından ağaçlandırılmıştı”

LTB Meclis Üyesi Onur Olguner, bölgenin Lefkoşa’ya Kent Parkı yapılması için asker tarafından ağaçlandırıldığını hatırlattı, karardan geri dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Üniversite sektörünün teşvik edilmesi gerektiğini ancak kent parkı olarak değerlendirilebilecek az sayıda bölge olduğunu dile getiren Olguner, “Üniversiteler için başka kampüsler kurulabilir ama Lefkoşa’da böyle bir alan kent parkı olarak değerlendirilmeli, doğal zenginliği korunmalıydı”

dedi.

Olguner, “O bölgede kent parkı, yağmur taşkınlarını engelleyecek, doğal hayat yaratıp soluk alabilecek mekanlara ihtiyaç var. Lefkoşa başkenttir, büyüyeceğiz, yapılaşacağız. Ama yeşil, soluk alınacak yer olmalı”

 

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay:

“Bakan olan babadan oğula kıyak geçilmesini normalmiş gibi göstermeye çalışanların ar damarı çatlamış”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Özersay, “Bakan olan babadan oğula, oğuldan babaya dönümlerce devlet arazisi verilerek kıyak geçilmesini;  sit alanlarının bazı bireylere PEŞKEŞ çekilmesini; Bakanın kendi şirketine siyasi pozisyonunu kullanarak piyasada ayrıcalık yaratmasını normalmiş gibi göstermeye çalışanların ar damarı çatlamış demektir. Yazıklar olsun” dedi.

Bu haber toplam 4039 defa okunmuştur
İlgili Haberler