1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP 'asbaşkanlık' için KANATLI'YA DESTEK
CTP asbaşkanlık için KANATLIYA DESTEK

CTP 'asbaşkanlık' için KANATLI'YA DESTEK

CTP'nin desteği sonrası sosyal medyadan açıklama yapan Murat Kanatlı ise “Eğer CTP aday çıkarmayacaksa ve hem TDP hem de CTP üzerinde uzlaşırsa, konuyu YKP organları değerlendirmeye hazırdır” diye konuştu.

A+A-

Yerel seçimin ardından Lefkoşa Belediyesi Belediye Meclisi 'asbaşkanlık seçimi' gündemiyle bugün toplanacak.  Belediye Meclisi'nde 8 üyesi bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) 'asbaşkanlık' için aday çıkarmama kararı aldı. CTP grubu, aday olması halinde YKP'li üye Murat Kanatlı'yı destekleyecek

YENİDÜZEN (Özel)

Yerel seçimin ardından Lefkoşa Belediyesi Belediye Meclisi 'asbaşkanlık seçimi ' gündemiyle bugün toplanacak.
Belediye Meclisi'nde 8 üyesi bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) 'asbaşkanlık' için aday çıkarmama kararı aldı.
8 kişilik CTP Grubu, “aday olması halinde YKP belediye meclisi üyesi Murat Kanatlı'yı desteklemeyi” kararlaştırdı.
YENİDÜZEN’e konuyla ilgili bilgi veren CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, Lefkoşa’da halkın CTP’ye yeni dönemde 'denetleme ve uyarma' görevi verdiğine dikkat çekerek en fazla üyesi bulunan muhalif grup olarak asbaşkanlığa aday çıkarmayacaklarını söyledi.
Bazı kimselerin “asbaşkanlık en fazla üyesi bulunan muhalif gruba aittir” şeklinde bir gelenek olduğunu söylediğini anlatan Azgın, kendilerinin böyle bir gelenek olduğuna inanmadıklarını kaydetti.

Mutlu Azgın: Biz 'denetleyen' olacağız
CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın şunları söyledi:
“Bizler Lefkoşa’da yapılacak icraatları ve emekçi haklarını denetlemek üzere çalışacağız. CTP grubu olarak Lefkoşa’daki yeni dönemde yeni yönetimi yakinen takip edecek ve özellikle kenti ileriye taşıyacak adımlara destek olacağız. Kadri Fellahoğlu döneminde, 14 aydır uygulanan düzenli maaş ödemelerinin sürdürülmesi konusunda da belediye yönetimini izleyeceğiz…

Belediye asbaşkanlığı konusuna şu açıdan yaklaşıyoruz. Bizler, Lefkoşa’da CTP grubu olarak 'denetleme' görevini sürdüreceğiz. Bu nedenle asbaşkanlık konusunda parti olarak adayımız yoktur. Aday olması durumunda, sol gelenekten gelen YKP meclis üyesi Murat Kanatlı’yı destekleyeceğiz.

CTP'li başkan Kutlay Erk döneminde TKP’li tek üye olan Semavi Aşık hatırlanacağı üzere CTP'nin desteğiyle asbaşkan olmuştu. Bugün de YKP'nin tek üyesi vardır. Biz olaya aritmetiksel değil ilkesel ve ideolojik bakıyoruz.

Kimileri belediye asbaşkanının en fazla üyesi bulunan muhalefet partisinde olması gerektiği hususunda bir görüş ortaya koymakta ve bunun bir 'gelenek' olduğunu söylemektedir. Bizler belediye tarihi incelendiğinde böyle bir geleneğin olmadığını görüyoruz. Hemen ilk aklıma gelen, Akıncı başkan iken Moral da asbaşkan olarak görev yapmıştı. İkisi de aynı partidendi. TKP'liydiler… Bu nedenle belediyedeki denetleme ve uyarma görevini sürdüreceğimizi, asbaşkanlığa talip olmadığımızı belirtmek isteriz”  

Kanatlı: CTP ve TDP uzlaşırsa değerlendiririz

CTP'nin desteği sonrası sosyal medyadan açıklama yapan Murat Kanatlı ise “Eğer CTP aday çıkarmayacaksa ve hem TDP hem de CTP üzerinde uzlaşırsa, konuyu YKP organları değerlendirmeye hazırdır” diye konuştu. İşte Kanatlı’nın yaptığı açıklama:
“Adaylık konusu CTP Lefkoşa İlçe Sekreteri Mutlu Azgın tarafından bana iletildi... Konuyu YKP olarak partinin çeşitli organlarında değerlendirdik... Görüşlerimizi hem Mutlu Azgın hem de Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ilettik... Üç aşamalı görüşümüzü kamuoyu ile de paylaşmak iyi olur,
1- Toplum tarafından sol olarak bilinen 3 parti Lefkoşa Belediye Meclisinde 15 üyeye sahiptir, bu yönü ile asbaşkanlığın solda kalması tercihimizdir.
2- Teamüller gereği, başkanın partisi dışında sayısal olarak en büyük parti asbaşkanlığa aday gösterir, bu nedenle bizce CTP bu konuda kendi adayını göstermelidir
3- Eğer CTP aday çıkarmayacaksa ve hem TDP hem de CTP üzerinde uzlaşırsa, konuyu YKP organları değerlendirmeye hazırdır
Şu aşamada bulunduğumuz son durum budur...”

Bu haber toplam 2065 defa okunmuştur