1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cinayette yeni TUTUKLU…
Cinayette yeni TUTUKLU…

Cinayette yeni TUTUKLU…

71 yaşındaki M.Y’nin evinde yapılan aramada izinsiz 2 bin 237 adet 12’lik av tüfeği fişeği bulundu, M.Y soruşturmaya dahil edildi.

A+A-

 

Mehmet  Bayraktar cinayetiyle ilgili Kuruova’da araştırmalarını sürdüren polis ekipleri,  2 adet av fişeği kovanı buldu… Bölgedeki evlerde ve arabalarda arama yapıldı. Evinde izinsiz av tüfeği fişeği bulunduran 71 yaşındaki M.Y  tutuklanarak, soruşturmaya dahil edildi.


Tanju KONURALP

Kuruova köyünde geçtiğimiz hafta meydana gelen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayetiyle ilgili 71 yaşındaki M.Y şüpheli olarak tutuklandı.
Daha önce tutuklanarak mahkemeye çıkarılan M.Y ise olayla bağlantısı bulunamadığı gerekçesi ile dün İskele Polisi tarafından serbest bırakıldı.
Halen poliste tutuklu olan Mehmet Bayraktar’ın kayınpederi M.V ise bugün tekrar mahkeme huzuruna çıkarılacak.

Bayraktar’ın aracı arandı
Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili polis ekipleri, hafta sonu da çalışmalarını sürdürdü. Kuruova bölgesinde, araştırmalarını sürdüren polis, Mehmet Bayraktar’ın aracını detaylı bir şekilde aradı. Bölgede geniş çaplı bir arama gerçekleştiren polis, Sipahi-Yenierenköy yolunda bulunan iki adet fişekle ilgili M.Y (E-71) isimli şahsı tutukladı.

Bir kişi aranıyor
Polisin, şüpheli olarak tutuklanan ve dün serbest bırakılan M.Y’nin, 00.14-01.00 saatleri arasında, telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bir kişiyi aradığı da edinilen bilgiler arasında. Polis Basın Subaylığı, konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisini verdi.

Araçlar durduruldu arama yapıldı
Hafta sonu boyunca polis ekipleri, Kuruova köyüne giriş çıkış yapan araçları durdurarak, arama gerçekleştirdi. Yine bölgedeki evlerde de detaylı arama gerçekleştirilirken; itfaiye ekipleri ise köy çevresindeki arazide, arama çalışmalarını sürdürdü. Yapılan arama çalışmalarına Çevik Birlik ekiplerinin de katıldığı öğrenildi.

Fişekler yetkili makamdan izinsiz çıktı
Polis ekiplerinin geniş aramaları kapsamında, Sipahi-Yenierenköy yolu üzerinde bulduğu iki adet fişekle ilgili M.Y (E-71) tutuklandı. M.Y’nin ikametgahında gerçekleştirilen aramada, yetkili makamdan izinsiz 2237 adet 12’lik av tüfeği fişeği tespit edilerek, emare alındı. Polis Basın Subaylığı, mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

------------------------------------------------------

M.Y serbest bırakıldı

Mehmet Bayraktar cinayetinin ardından ilk şüpheli olarak M.Y tutuklanarak, mahkemeye çıkarılmıştı. 3 gün tutukluluk emri alınan M.Y dün meseleyle ilgisi bulunmadığı gerekçesi ile mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.
Meseleyi yürüten Müfettiş Muavini Serkan Bulak, zanlı M.Y’nin tutuklanması ile ilgili mahkemede açıklama yapmış ve olay gecesi yaşanan telefon trafiğinin şüpheli bulunduğunu belirtmişti. Yapılan incelemelerde Mehmet Bayraktar’ın son olarak M.Y ile konuştuğunun tespit edildiğini ifade eden Bulak, zanlının son görüşmeden sonra ise dört farklı görüşme daha gerçekleştirdiğini ve Bayraktar ile zanlının gönül ilişkisi olduğunun da tespit edilmesi ile zanlının şüpheli görüldüğünü kaydetmişti.

Tüfek halen kayıp
Kuruova’da yapılan araştırma sonucu 45 adet av tüfeği tespit edilmiş ve bunların 32 tanesine el konulmuştu. İnceleme ile ilgili de bilgi veren Bulak, henüz tüfekler konusunda bir gelişme yaşanmadığını kaydetmişti.

Evinde ve arabasında kan izleri bulunmuştu
Alınan ifadeler doğrultusunda 2’cni şüpheli olarak Bayraktar’ın kayınpederi 70 yaşındaki M.V tutuklanmıştı. Polis, M.V’nin evinde ve JJ 693 plakalı aracında kan izleri bulmuştu. Kan izlerini incelenmesi amacı ile analize gönderen polis,  alınan ifadeler doğrultusunda M.V ile Bayraktar arasında husumet olduğu bilgisini de edinmişti.
M.V’nin bugün yeniden mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Bu haber toplam 3333 defa okunmuştur