1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cezaevinde bekleyecek
Cezaevinde bekleyecek

Cezaevinde bekleyecek

Haspolat’ta bakıcılığını yaptığı kişiye ait üç bin TL değerindeki altınlarını çaldığı ve sattığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Türkmenistan uyruklu R. J, bir ay süreyle Merkezi Cezaevine gönderildi

A+A-

Haspolat’ta bakıcılığını yaptığı şahsın, 3 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını çaldıktan sonra, bir kuyumcuya götürerek satıp, sahtekârlıkla para temin ettiği iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Türkmenistan uyruklu R. J, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen davada, Değirmenlik Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Aykut Özkan, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Polis memuru Özkan, zanlının “Müstahdem tarafından sirkat” ve “Sahtekârlıkla para temini” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Sirkat ettiklerini sattı

Özkan, zanlının 24 Haziran 2014 tarihinde baktığı kişiye ait 3 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını çaldıktan sonra, 26 Haziran’da bir kuyumcuya satarak, sahtekârlıkla para temin ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Olayla ilgili yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özkan, zanlının çalışma izninin iptal edildiğini ve Kuzey Kıbrıs’ta hiçbir yasal bağının bulunmadığını kaydetti.

Özkan, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Pınar Beyoğlu ise zanlının davaları görüşülünceye kadar bir ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi. (YD)

Bu haber toplam 1390 defa okunmuştur