1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çatalköy’de değil dünyada bir ilk…
Çatalköy’de değil dünyada bir ilk…

Çatalköy’de değil dünyada bir ilk…

“5.Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri”sona erdi…

A+A-



Çatalköy Belediyesi tarafından bu yıl 5.cisi düzenlenen “5. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri” 20-21 Eylül tarihleri arasında dolu dolu ve buram buram Kıbrıs kokan bir organizasyonla gerçekleştirildi. Birçok halk dansları ekibi, yerli sanatçı ve müzik grubunun sahne aldığı kültür sanat günleri etkinliklerinde, Çatalköy Belediyesi Erol Avgören Kültür Merkezi’nde düzenlenen yazarlar buluşmasında gazeteci yazar  Dr.Filiz Besim ve gazeteci yazar Ahmet Tolgay ile sohbet şeklinde keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük 3 boyutlu sokak resmini yaparak Guinness rekorlar kitabına giren Hırvat Sanatçı Filip Mrvlj, Çatalköy’de yeni düzenlenen Sanat Sokağı Meydanı’na çizdiği 3 boyutlu muhteşem görsellikteki resim halk tarafından büyük ilgi ve beğeni gördü.

Etkinlikler, ÇADER Binası’nda düzenlenen Kıbrıs lezzetleri yarışması, eski mahalle oyunlarının oynanması, sokaklarda Kıbrıs müziklerinin canlı performansı ile devam etti. Karikatür sanatçısı Musa Kayra’nın karikatürlerinin de yer aldığı etkinlikte, yeni kurulan ve ilk kez sahne alan Çatalköy Belediyesi Kent Orkestrası’nın verdiği konser büyük ilgi gördü. İlk gün etkinlikleri, Çatalköy İlkokulu öğrencilerinin manilerle atışması, Çatalköy Belediyesi Halkdansları Topluluğu’nun ve Ağır Adımlar Kıbrıs Halk Dansları Ustaları’nın sahne almasıyla devam ederken, Çatalköy Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseriyle sona erdi. Kültür Sanat Günleri’nin ikinci günü etkinlikler serbest resim yarışması ile başladı. Ardından Fogem Halkdansları Ustaları köy kahvelerinin önünde gösteri yaptılar. Çatalköy Belediyesi Halkdansları Topluluğu, Girne Gençlik Merkezi Derneği, Çatalköy Belediyesi Tiyatro Su, GÜSAD Zeybek ve Karadeniz oyunları sahne aldı. 5.Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri’ne katılarak katkıda bulunan tüm ekiplere, yarışmalara katılanlara ve sponsorlara plaket ve ödül takdim edildi.

“Zerde” ile kapanış

Kıbrıslı Modacı Abdullah Öztoprak, insanlara eski gelenekleri anlatmak için “Zerde” isminde bir karnaval şov hazırladı. Bol müziğin, heyecanın, dansın, şovların ve sanatın yer aldığı bir etkinlik oldu. Eski Kıbrıs kültüründeki düğün ve sünnet geleneklerinden esinlenerek bir gösteri hazırlandı. Katılımın yüksek olduğu 5.Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri, renkli karnaval şovla son buldu.

Bu haber toplam 1521 defa okunmuştur