1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlık harekete geçti
Bakanlık harekete geçti

Bakanlık harekete geçti

Mali krizle boğuşan Yeniboğaziçi Belediyesi’ne 'yeni makam aracı' satın alınmasına yönelik “Başkan’ın ayırt edici oyu’ ile karar alınmasının ardından, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı harekete geçti, araştırma başlatıldı

A+A-

Yeni makam aracına
'BAKANLIK ARAŞTIRMASI'

 

Ayşe GÜLER

Resmi rakamlara göre Sosyal Sigortalar, İhtiyat Sandığı, bankalar ve devlete yaklaşık 7 milyon TL borcu bulunan Yeniboğaziçi Belediyesi belediye başkanı Katip Demir’e makam aracı alınması kararı ile ilgili İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı araştırma başlattı.
Eylül 2013 itibariyle Sosyal Sigortalar, İhtiyat Sandığı, bankalar ve devlete yaklaşık 7 milyon TL borcu bulunan belediyede geçtiğimiz hafta gerçekleşen belediye meclis toplantısında belediye başkanı Katip Demir’e makam aracı alınmasına ‘oy çokluğuyla’ karar verilmişti.
YENİDÜZEN Gazetesi’nde “Borcu bırak makama bak” başlığıyla yayınlanan haberin ardından bakanlık harekete geçti.
İlgili bakanlığa henüz belediye meclisinde alınan karar ile ilgili yazının ulaşmadığı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

4 belediye meclis üyesi ‘hayır’ demişti

Fiyatı 15 bin sterlin ile 25 bin sterlin arasında değişen makam aracı alınmasına,  4 belediye meclis üyesi ‘hayır’ oyu vermişti.
YENİDÜZEN’e konuşan belediye meclis üyeleri, belediyenin mali durumunun ortada olduğunu işaret ederek, belediyeye makam aracı alınmasını ‘gereksiz’ olarak değerlendirmişti.
Mali kriz nedeniyle belediye personelinin mağdur olduğunu savunan meclis üyeleri, başkanın kendi menfaatlerini düşündüğünü de savunmuştu.

Demir: “Makam aracı almam neden sorgulanıyor?”

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Yeniboğaziçi Bağımsız Belediye Başkanı Katip Demir ise, belediyeye makam aracı alınacağını doğrulamıştı.
Söz konusu kararın Türkiye’den gelecek misafirlere ‘mahcup’ olunmaması adına alındığını dile getiren fiyatı 15-25 bin sterlin arasında değişen makam aracı alınması için bir meclis üyesinin görevlendirildiğini açıklamıştı.
Demir, belediyenin bir ayda 100 bin TL tasarruf ettiğini öne sürmüş, tüm belediye başkanlarının makam aracının bulunduğunu sadece Yeniboğaziçi Belediyesi’nin makam aracının bulunmadığını dile getirmişti.

Bu haber toplam 1847 defa okunmuştur