1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Anlaşma olursa olur. Olmazsa, yolumuzu çizeceğiz”
“Anlaşma olursa olur. Olmazsa, yolumuzu çizeceğiz”

“Anlaşma olursa olur. Olmazsa, yolumuzu çizeceğiz”

Eroğlu dün Marmara Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs konusunu bir sonuca bağlayacağını belirtti. Eroğlu, “Anlaşma olursa olur. Eğer olmazsa, halkımızla birlikte tartışarak yolumuzu çizeceğiz” ifadesini kullandı.

Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Eroğlu dün Marmara Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

Ziyarette Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, DP-UG Genel Sekreteri ve Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar ve Marmara Spor Kulübü Başkanı İbrahim Türk de hazır bulundu.

“RUMLARIN TALEPLERİNE EVET DİYEN BİR LİDER SEÇİLİRSE…”

Müzakerelerdeki tavır ve tutumunu halkın bildiğini söyleyen Eroğlu, “Rumların da tutumunu ve aşırı taleplerini çeşitli zamanlarda çeşitli yerlerde anlattım” dedi.

Rum liderliğinin aşırı istekleri bulunduğunu belirten Eroğlu, onlara ‘evet diyecek’ bir liderin seçilmesi halinde Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda yaşamaya şansının kalmayacağını ifade etti.

“RUMLAR, KAYBETMEMİ BEKLİYORLAR”

“Güneyde de benim seçimi kaybetmem beklentisi içinde olanlar var. Çünkü ben ne istediğimi biliyorum. Kıbrıs Türk halkının beklenti ve isteklerini müzakere masasına yansıttığımı biliyorlar” diyen Eroğlu, Rumların acemi birini beklediğine vurgu yaptı.

“BENİM BİR FARKIM VAR…”

Kendisinin dışında 6 adayın daha olduğunu anımsatan Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kimisi kazanmayacağını bilir, sadece sesini duyursun diye aday oldu. Bir ötekisi de kazanmayacağını bilir ama parti kurma amacı vardır. Benim o arkadaşlardan bir farkım vardır. Uzun yıllar başbakanlık yaptım. Olayları bizzat yaşayarak öğrendim. Bugüne kadar müzakere tutanaklarını okumak, gelişmiş geçmiş olaylar hakkında bilgi edinmek demektir. Bu bilgiler ışığında da müzakereleri yürütmek tabii ki büyük bir avantajdır. CTP’nin adayı 5 yıl önce siyasete girmiş. Hasbelkader 9 ay beraber Meclis’te bulunduk. Elini sıkma fırsatı bulmadım. Çünkü sabah meclise gelirdi, nisap sağlandıktan sonra kalkar kliniğine giderdi. Hasbelkader seçim yasakları içerisinde 70 gün başbakanlık yaptı”

“TALAT DA ÇÖZEMEDİ”

Kıbrıs Türk tarafının çözümden yana olduğunu vurgulayan Derviş Eroğlu, “Şu anda müzakereler devam etmiş olsaydı masada olacaktım. Çünkü ben masadan kaçmadım” ifadesini kullandı.

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın da “yoldaşım dediği Hristofyas ile çözüm bulamadığını” belirten Eroğlu, “Hatta o dönem, ‘ne yapayım kendimi mi asayım’ demişti. Kendisi çözüm bulamadı. Ama beni çözüm istememekle suçluyor. Ben masadayım ama muhatabım masada yok. Demek ki çözüm istemeyen biz değil onlardır” dedi.

Eroğlu şöyle devam etti:

“CTP adayı ne diyor? Eroğlu isteseydi Anastasiadis masadan kaçmazdı. Bunlar doğru sözler değildir. Dış dünyaya tek ses olamadığımız sürece kendimizi anlatmamız kolay değildir. 40 sene daha değil, kısa bir zaman içerisinde, bir zaman limiti içerisinde çözüme ulaşmaya çalışacağız. Ulaşamazsak, Rumların samimiyetsizliğini dünyaya anlatırız. Birbirimizi suçlayarak bir yere varamayız”

(tak)

Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur