1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anastasiadis: “Güven Yaratıcı Önlemlere önem veriyoruz”
Anastasiadis: “Güven Yaratıcı Önlemlere önem veriyoruz”

Anastasiadis: “Güven Yaratıcı Önlemlere önem veriyoruz”

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının, Güven Yaratıcı Önlemler'in benimsenmesine özellikle önem verdiğini belirtti.

A+A-

 

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının, Güven Yaratıcı Önlemler'in benimsenmesine özellikle önem verdiğini belirtti.

Alithia gazetesi ve diğer gazetelere göre, Anastasiadis, Amiando’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, iki toplum arasındaki Güven Yaratıcı Önlemleri “hayati önemli” olarak nitelendirdi.
Anastasiadis, ortaya koymuş oldukları “ülkenin işgalden kurtulması, yeniden birleşmesi, Kıbrıs helenizminin yaşamını sürdürmesini ve hakları garanti altına alacak çağdaş bir Avrupa devlet koşullarını oluşturulması” hedefinde etkili olabilmeleri için siyasi dinamiklere “güçlerini birleştirme” yönünde çağrı yaptı.

Kıbrıslı Rum Lider Anastasiadis, parti çıkarlarından ve kişisel maksatlardan uzakta, kendilerini nitelendiren sorumluluk ve ciddiyetle, birlik konusu üzerinde durmalarında fayda bulunduğunu söyledi.

Topluma da birlik çağrısı yapan Anastasiadis, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ve ekonomik krizin yol açtığı baskılar altında ülkenin geçtiği bu zor günlerde, toplumun sadece tahammül göstermediğini, bu zor mücadeleleri kazanma inadı da gösterdiğini belirtti.

Anastasiadis, birlik olgusunun gücüne gereksinimleri olduğunu söyledi.

Simerini gazetesine göre, Anastasiadis konuşmasında ayrıca 11 Şubat tarihli ortak açıklamanın, Kıbrıs sorununa Doruk Anlaşmaları ve BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde bütünlüklü bir çözüm bulunması hedefiyle iki toplum arasındaki yapılandırılmış müzakerelerin başlaması yolunu açtığını ifade etti.

Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının, Rum halkının meşru çıkarlarına her şeyden önce hizmet edecek bir çözümün sağlanması amacıyla sonuç getirecek bir müzakere sürecine müdahil olmaya kararlı olduğunu da söyledi. (tak)

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur