1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Betül Erkoyuncu, Girne Üniversitesi’nde
Betül Erkoyuncu, Girne Üniversitesi’nde

Betül Erkoyuncu, Girne Üniversitesi’nde

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Girne Üniversitesi transferde hız kesmiyor

A+A-


 

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı transferlerine devam ediyor. Özge Yavaş ile başlayan yerli transferlerine Lucie Melek Bouthors ve Deniz Aygül ile devam eden Girne Üniversitesi’nin son transferi İstanbul Üniversitesi’nde forma giyen Betül Erkoyuncu oldu.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, power forvet pozisyonunda ligin genç ama sayılı yetenekleri arasında gösterilen 1996 doğumlu ve 1.90 boyundaki Betül Erkoyuncu ile anlaştı.

Ligin genç yeteneklerinden…
Basketbola 1. Sınıfta başlayan ve 4. Sınıfa geldiğinde İstanbul Üniversitesi’nin teklifiyle İstanbul Üniversitesi alt yapısında oynamaya başlayan Betül Erkoyuncu, U16 Milli Takımı’nda da oynadı. 2015-2016 sezonunda Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde İstanbul Üniversitesi forması ile mücadele veren Betül Koyuncu, sezonu 9 maçta 19 dakika sahada kalarak ve 4,9 sayı ortalaması, 5,1 ribaund ortalması ile tamamladı.

Hülya Özkan: “Betül, oynadığı pozisyonun hakkını veren genç bir yetenek”
Transferin ardından açıklamalarda bulunan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Hülya Özkan, “Betül, oynadığı power forvet pozisyonunda güçlü olduğunu kanıtlıyor. İsabetli atış yeteneği ve savunma ribauntlarındaki becerisi ile ligin genç, dinamik ve gelecek vaad eden oyuncuları arasında. Kazanmak için sahaya çıkıyor ve bulduğu pozisyonları sayıya çevirmek için mücadele ediyor. Genç yaşında sporun içinde olması ile birlikte kendini çok iyi geliştirmiş bir oyuncu. Takımımızın ruhuna, gençliğine, mücadeleci yapısına uygun bir oyuncuyu daha aramıza katmaktan dolayı mutluyuz. Transferin takımımıza ve kendisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 3349 defa okunmuştur