1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Derya'yı destekliyoruz"
Deryayı destekliyoruz

"Derya'yı destekliyoruz"

Türkiye Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği, Feminist aktivist CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya’nın Cumhuriyet Meclisi’ne seçilmesini desteklediklerini açıkladı.

A+A-



Türkiye Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği, Feminist aktivist CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya’nın Cumhuriyet Meclisi’ne seçilmesini desteklediklerini açıkladı. Kadının İnsan Hakları-Yeni çözümler Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, kadın temsil oranının %8 olduğu KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde Doğuş Derya’nın toplumsal cinsiyet duyarlılığı ile kadının insan hakları ve toplumsal adaleti hayata geçirmek konularında çok önemli adımlar atacağına inandıkları kaydedildi. Açıklamanın tam metni şöyle;
“Feminist aktivist Doğuş Derya’nın KKTC Cumhuriyet Meclisi’ne seçilmesini yürekten kutluyoruz. Kadın temsil oranının %8 olduğu KKTC Cumhuriyet Meclisinde Doğuş Derya’nın toplumsal cinsiyet duyarlılığı ile kadının insan hakları ve toplumsal adaleti hayata geçirmek konularında çok önemli adımlar atacağına inanıyoruz.
12 Ağustos 2013 tarihinde KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde ettiği vicdani yemin üzerine bazı kişi ve grupların Doğuş Derya aleyhine ortaya koyduğu saldırgan tepkilerden kaygı duyuyoruz. Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği olarak erkek egemen siyasi hayatta kadın olarak varolan ve siyasi hayata yeni, eşitlikçi bir bakış açısı getirmeye çalışan Doğuş Derya’nın bu çabalarının arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.
Eşcinselliğin bir suç olduğu, kadına yönelik şiddetin boyutlarının somut verilerle bilinmesine karşın gerekli siyasi adımların atılmadığı, bedelsiz kreş ve diğer bakım hizmetleri gibi sosyal hizmetlerin asgari düzeyde olduğu ve genel siyasi dilin ağırlıklı olarak erkek egemen bir çatışma dili olduğu KKTC’de feminist bir kadının milletvekili seçilmiş olması toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolunda çok önemli bir fırsattır.
Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği İstanbul bazlı bağımsız bir örgüttür. Derneğimiz son 20 sene içerisinde hem ulusal hem de uluslararası alanda yasalar ve pratikte kadının insan haklarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmalar yapmıştır. İnancımız odur ki, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmadıkça ve kadınlar hayatın tüm alanlarına, özellikle de karar verme mekanizmalarına, eşit olarak katılmadıkça gerçek bir demokrasiye ulaşılamaz.”

Bu haber toplam 1947 defa okunmuştur