1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 kilo 200 gr uyuşturucu, 3 tutuklu
1 kilo 200 gr uyuşturucu, 3 tutuklu

1 kilo 200 gr uyuşturucu, 3 tutuklu

Atlılar-Yıldırım köyüleri arasında iki ayrı noktada toplam 1 kilo 200 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbar üzerine Atlılar-Yıldırım köyüleri arasında iki ayrı noktada toplam 1 kilo 200 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Mesele ile ilgili olarak 67 yaşındaki O.A, A.S.E-Y ve D.K tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

Uyuşturucu alışverişi yapılacaktı...

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Fatih Kaleci, 4 Ekim tarihinde alınan bir bilgide Atlılar-Yıldırım köyleri arasında Atlılar köyü çıkışında bulunan zeytin ağacının olduğu yerde uyuşturucu alışverişi yapılacağını öğrendiklerini söyledi. Ayni gün ekip olarak konu yere gidilerek pusu görevine başladıklarını belirten Kaleci, Sandallar köyü bölgesinden yavaşça gelen BH 987 plakalı aracın zeytin ağacının yanında durduğunu ve zanlı O.A’ın araçtan inerek elindeki 3 ayrı poşeti ağacın altına bırakmak üzereyken alıkonulduğunu açıkladı. Kaleci, zanlı O.A’nın elinde tuttuğu poşetlerde yapılan aramada toplam 600 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit ettiklerini belirterek zanlının tutuklandığını açıkladı. Olay yerinde zanlıya yapılan soruşturmada ise tasarrufunda 1 paket uyuşturucu daha olduğunu ve Sandallar-Muratağa ve Alaniçi yazılı tabela altına bıraktığını öğrendiklerini belirten Kaleci, bu kez de konu tabelanın bulunduğu kavşağa giderek bir kutu bulduklarını ve pusu görevine başladıklarını söyledi.

Kutuyu almaya gelen zanlı E.-Y ile D.K da tutuklandı...

Tahkikat memuru Polis Çavuşu Fatih Kaleci, zanlı A.S.E-Y ve D.K’nın ZML 137 plakalı araçla Sandallar-Muratağa ve Alaniçi yazılı tabelanın bulunduğu kavşağa geldiğini belirterek, zanlı E-Y’nın araçtan indiğini ve tabela altında tarla içinde bulunan kutuyu eline aldığı esnada alıkonulduğunu açıkladı. Zanlı E.-Y’nın alıkonulduğunu gören zanlı D.Ka’nın ise araçla kaçmak isterken alıkonulduğunu belirten Kaleci, konu kutunun içinde yapılan aramada 2 ayrı poşet içerisinde toplam 600 gr daha Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit ettiklerini açıkladı. Kaleci, zanlı O.A’nın evinde yapılan aramada herhangi kanunsuz bir şeye rastlamadıklarını belirtirken, zanlı E- Y ile D.K’nın birlikte kaldığı evde bir miktar Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde kırıntısı bulunduğunu söyledi.

Direktif veren kişi aranıyor...

Zanlı O.A’nın gönüllü ifade vererek olayın nasıl geçtiğini anlattığını belirten Polis Çavuşu Fatih Kaleci, zanlı Akbaşak’ın ifadesinde, konu uyuşturucu maddeleri bir kişinin direktifi ile Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’ndan Pile’ye geçerek aldığını ve KKTC’ye ithal ettiği yönünde beyanda bulunduğunu açıkladı. Kaleci, zanlı O. A’ya direktif veren kişinin arandığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kaleci, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Tutuklu kalacaklar...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur