1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 193 paket Bonzai!
193 paket Bonzai!

193 paket Bonzai!

Lefkoşa Surlariçi’nde şüpheli görülen iki şahıs polisten kaçarken, yakalandı. Araçlarında yapılan aramada çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün Lefkoşa’da yapılan operasyon sonucu 193 paket Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis, olayla ilgili olarak isimlerinin baş harfleri H.E. ve E.K. olan iki kişiyi şüpheli olarak tutukladı. Polisten kaçarken arkalarında bulunan başka bir polis aracına çarpması sonucu yakalanan zanlılar dün mahkemeye çıkarılarak aleyhlerine 3’er gün tutukluluk emri alındı.

“Polisten kaçarken yakalandılar”
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Atilla Etkin ve zanlılar şahsen mahkemede hazır bulundu.
Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Erkan Karam’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Karam, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.
Karam, 3 Eylül Perşembe günü saat 20.30 raddelerinde zanlılar H.K. E.K.’nin Lefkoşa surlar içinde polis tarafından takip edildiklerini ve şüpheli görünmeleri üzerine durdurulmak istendiklerini ancak zanlıların kaçmaya çalıştıklarını söyledi.

“Güney’den getirdiler”
Zanlıların kaçmaya çalıştıkları esnada, arkalarında bulunan başka bir polis aracına çarparak durduklarını anlatan Karam, bunun üzerine zanlıların yakalanarak etkisiz hale getirildiklerini ifade etti. Zanlıların tasarruflarında bulunan araçları içerisinde bir arama yapıldığını aktaran Erkan Karam, yapılan aramada yolcu koltuğu önünde naylon poşet içerisinde 193 paket halinde yaklaşık 600 gram ağırlığında Sentetik Cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Meseleyle ilgili olarak her iki zanlının gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini vurgulayan Karam, zanlı E.K’nin ifadesin de söz konusu uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’a yasadışı yoldan geçerek daha önceden anlaştığı bir şahıstan alıp geldiğini söylediğini aktardı.

Zanlılar: “Suçumuzun farkındayız”
Polis Çavuşu Erkan Karam, meseleyle ilgili olarak soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve bağlantısı olduğuna inanılan 1 kişinin aranmakta olduğunu dolayısıyla zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Polis çavuşunun tutukluluk talebi üzerine, Mahkeme, zanlılara söz hakkı verdi. Zanlılar, işledikleri suçun farkında olup üzgün olduklarını belirterek, Mahkemeden özür dilediler. Bunun üzerine Yargıç Meltem Dündar, huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle her iki zanlının 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur