1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Türkiye sorunlardan habersiz”
“Türkiye sorunlardan habersiz”

“Türkiye sorunlardan habersiz”

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi ile Atatürkçü Yaşam Derneği Ankara temaslarını değerlendirdi

A+A-

Necmi Belge
Göreve geldikleri günden beri büyük bir atılım içinde olan ve gerçek misyonuna dönen Serdar Savim başkanlığındaki KKTC MOK, Atatürkçü Yaşam Derneği organizasyonu ile geçtiğimiz hafta Ankara’da bir dizi temas gerçekleştirerek spor ambargosu ile ilgili bilgiler verdi.
Ziyarette Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilen partilerden iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi, Ana Muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve merkezi Ankara’da olan Atatürkçü Yaşam Derneği yetkilileri ile görüşmeler yapıldı.
Görüşmelerde söz konusu makamlara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan spor ambargosu hakkında bilgi verilirken, Türkiye Cumhuriyeti’nin spor ambargosuna bakış açısı konusunda da bilgi alındı.
Konu ile ilgili olarak dün, Lefkoşa Eziç Restorant’ta kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Özel işleri nedeniyle, toplantıdan ayrılması gereken Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Koordinatörü Süleyman Göktaş burada bir konuşma yaptı. Göktaş’ın ardından, basın toplantısı KTSYD Konferans salonunda devam etti.

Göktaş “KKTC MOK ile KTFF girişimlerini destekliyoruz”
Spor koordinatörü Göktaş, KKTC MOK’un yeni vizyonuyla olumlu işler yapmaya başladığını ve geçmişte kronikleşmiş olan çift başlılıktan kurtulduğunu söyledi.
Bu bağlamda, KKTC MOK’un önce Kuzey Kıbrıs’ta kendisine bağlı olan federasyonlarla bir bütünlük sağladığını ifade eden Göktaş, sonradan esas görevi olan KKTC’yi tanıtma misyonuna hız verdiğini belirtti.
Bunun sonucu olarak, Atatürkçü Yaşam Derneği aracılığıyla, Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye uygulanan spor ambargosu ile ilgili olarak, Ankara’nın nabzını tuttuğunu dile getiren Göktaş, KKTC MOK’a desteklerinin devam edeceğini vurguladı.
Göktaş son olarak, Futbol Federasyonu ile KOP arasındaki “Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi” konusundaki görüşmelere tam destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Savim “Türkiye’deki makamlarını bilgilendirdik ve zorladık”
Göktaş’ın ayrılmasından sonra, KTSYD Konferans salonunda devam eden basın toplantısında söz alan KKTC MOK Başkanı Serdar Savim, Ankara ziyaretinin çok olumlu geçtiğini ve istenen sonuçların alındığın ancak, bu temasların karşılıklı olarak devam edeceğini söyledi.
Savim, ziyaretleri organize eden Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcen’e çok teşekkür ettiğini belirtti.
Ziyaretlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilen partilerden iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi, Ana Muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve merkezi Ankara’da olan Atatürkçü Yaşam Derneği yetkilileri ile görüşmeler yapıldığını belirten Savim, tüm tarafların kendilerine büyük ilgi gösterdiğini açıkladı.
Başkan Savim, Türkiye’deki yetkililerin bugüne kadar özellikle, KKTC’ye uygulanan spor ambargosu ile ile ilgili olarak bilgileri olmadığını ve kendilerinin söz konusu makamları bilgilendirdiklerini ve konuya ilgi göstermeleri konusunda adeta zorladıklarını sözlerine ekledi.

İşcan “Türkiye sorunlardan habersiz”
Savim’den sonra söz alan Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan, böylesine önemli bir olayda aracı olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
KKTC’nin ilanından sonra, uygulanan spor ambargosunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan İşcen, KKTC MOK’un spor ambargosu bağlamındaki sorunlarını Türkiye kamuoyuna taşımak gibi bir misyona soyunduklarını belirtti.
Bu bağlamda, Ankara’da iktidar, muhalefet ve sivil toplum örgütleri ile yaptıkları görüşmelerden umutlu döndüklerini ifade eden İşcan ne yazık ki, Türkiye kamuoyunun bu sorunlardan bihaber olduğunu dile getirdi. Bu konunda, tanıtım mücadelesine devam edeceklerini ifade eden İşcan, devletinde katıklarını beklediklerini çünkü olayın boyutunun kendilerini aştığını ileri sürdü.
İşcan, bu temasların son olmadığını ve karşılklı olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
Basın toplantısı, karşılıklı sorular ve yanıtlar ile sona erdi.

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur
Etiketler : ,