1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Spora ayırılan para altyapıya yönelmeli”
“Spora ayırılan para altyapıya yönelmeli”

“Spora ayırılan para altyapıya yönelmeli”

Serdar Savim: “Devletin spora ayırdığı bütçe altyapıya yönelirse spor kulüpleri hem transfere daha az para harcayacak, hem de bütçe açıklarını azaltacak”

A+A-

Oy kaygısı ile spor politikası belirlenmemeli... “KKTC MOK, spor federasyonları, spor akademisyenleri, spor yazarları, sporla ilgili sivil toplum örgütlerinden oluşturulacak bir konseyle rant ve oy kaygısı gibi geçmiş kötü alışkanlıkları yok etmede başrolde görev alınabilir”

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) başkanı Serdar Savim, KKTC MOK  spor  kulüplerinin  yanında,   spora  yeni bir yol haritası gerekli” başlığı ile bir açıklama yayınladı. Bildiride alt yapıya verilecek önemle kulüplerin kısır döngüden kurtulacağını belirten Savim, devletin spora ayırdığı bütçenin aktarımının sorgulanması gerektiği, Spor Dairesi’ndeki Bilgi İşlem Merkezi ile Spor Bütçesi halkın denetimine açılması gerektiği ve başarlı sporcularla spor kulüplerinin daha fazla desteklenmesi gibi konulara vurgu yaptı. Açıklamanın satır başları şöyle:

“Sporun altyapısına  yatırım yapılmalı”
“Spor kulüpleri büyük mali çıkmaz içinde, borç batağından tek çıkış yolu futbolun ve sporun altyapısına her türlü katkının yapılması. Spor kulüpleri minik, yıldız ve genç sporculara yatırım yaptıkça kısır döngüden çıkacak, kulüp bütçeleri sürdürülebilir bir yapıya kavuşacak. Yoksa spor kulüpleri şampiyon olsa bile yönetici bulamayacak, elektrik borcunu bile ödeyemeyecek”

“Devletin spora kaynak aktarımı sorgulanmalı”
“Devletin spora ayırdığı bütçe altyapıya yönelirse spor kulüpleri hem transfere daha az para harcayacak, hem de bütçe açıklarını azaltacak. Gelir getirici yatırımlarla nefes alacak ve sponsorluk yasasında uygulamada yaşananan sıkıntılar giderilirse spor kulüpleri kapanma noktasından kurtulacak.

“Spor Dairesi’ndeki bilgi işlem merkezi ile spor bütçesi halkın denetimine açılmalı”
“Spor için harcanan her kuruşun  doğru yere yönelmesi için gerekli merkez  KKTC MOK , spor federasyonları, üniversiteler, Spor Dairesi  genel yönetim kurulu ve Spor Bakanlığı kurmayları ile birlikte  harcamaların planlanması ve denetlenmesi  amacıyla oluşturulmalı”

“Başarılı sporcular ve  spor  kulüpleri daha çok desteklenmeli”
“Başarılı sporcular ve spor kulüpleri yurt dışı ve yurt içindeki  uluslararası turnuvalara daha çok katılmalı, yurt dışındaki kamplarda dünyanın en iyi antrenörleri ile çalışma olanağı bulmalı, dünyanın  başarılı antrenörleri sürekli  veya geçiçi süre ülkemizde görev  almalı. Sporcuların EURO – FIT   testinden geçip yetenekli olduğu spor dallarının belirlenmesi, bu konudaki  bilimsel çalışmalarlardan yararlanılması, herkesin spor yapmasının teşvik edilmesi, okul sporlarına gereken önemin  verilmesi, bu konuda beden eğitimi  öğretmenleri ile sendikalarının  görüşlerinin  alınması”

"Devletin spor politikası oy kaygısı ile belirlenmemeli”
“Devletin spor politikasının belirlenmesinde Spor Bakanlığı kurmayları ile KKTC MOK, spor federasyonları, spor alanındaki  akademisyenler, spor yazarları, sporla ilgili sivil toplum örgütleri  sürekli iletişimle yüksek danışma konseyinde buluşup belirleyici rol oynamalı. Siyasi rant ve oy kaygısı gibi geçmiş kötü alışkanlıkları yok etmede bu konsey başrolde  görev alabilir. 
Spor federasyonları ile  spor kulüpleri  sürdürülebilir bir mali yapıya kavuşturulmazsa , sporumuzun  atılım yapması için projeleri yaşama geçirilemezse, sporumuzla ilgili güzel  bir gelecek yaratamayız”

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur
Etiketler :