1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Serdinç Maypa tutuklandı
Serdinç Maypa tutuklandı

Serdinç Maypa tutuklandı

Sosyal medyada yaptığı yayınlarla tanınan Serdinç Maypa, "özel hayatın gizliliğinin ihlali" suçlamasıyla tutuklandı, ilk açıklamasını canlı yayında yaptı: “Yayınladığım belgelerden rahatsızlık var”

A+A-

Sosyal medyada yaptığı yayınlarla tanınan Serdinç Maypa, “özel hayatın gizliliğinin ihlal ettiği” gerekçesiyle tutuklandı.

Elde edilen bilgilere göre Maypa, "özel hayatın gizliliğini ihlal etme”, “kişisel bilgileri ifşa etme” ve “dijital bilgilere izinsiz erişme" suçlamaları ile karşı karşıya.

Maypa’nın yarın Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılacak.

Mehmet Kumser Skylap isimli yurttaş, Maypa’ya ait ofis, ev ve aracında polis ekipleri tarafından yapılan aramayı gösteren bir canlı yayın paylaştı.

Canlı yayında konuşan Maypa, “Yayınladığım belgelerden rahatsızlık var. 3-4 günün yokuz. Tüm belgelerimize el koydular. Zafer bizim olacak” dedi.

Maypa'nın yakını olduğu düşünülen bir kişi ise canlı yayında yaptığı açıklamada, “2-3 kişinin şikâyetleri var özel hayatın ihlaliyle ilgili. Bu kapsamda bir tutuklama oldu. Polis araştırma yapıyor. Suçlamalar, Serdinç Bey’in şahsına yönelik değil, canlı yayınlarında kullandığı bilgilerle ilgili. Kendisi zanlı pozisyonunda” ifadelerini kullandı.

Maypa, yayının sonunda Lefkoşa’daki “Özel Soruşturma Birimi”ne götürüldüğünü açıkladı.

Polisten de resmi açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Soruşturma Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal " suçundan Serdinç Maypa (E-57) bugün tutuklandı. Tutuklanan zanlı yarın sabah Lefkoşa’da Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılacak. Soruşturma devam etmektedir.

Bu haber toplam 9043 defa okunmuştur
Etiketler :