1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlıkta 'Döner Sermaye' yasa tasarısı hazır
Sağlıkta 'Döner Sermaye' yasa tasarısı hazır

Sağlıkta 'Döner Sermaye' yasa tasarısı hazır

 Sağlık Hizmetleri Döner Sermaye Yasa Tasarısı, 22 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu.

A+A-

 Sağlık Hizmetleri Döner Sermaye Yasa Tasarısı, 22 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu.

Genel gerekçesine göre tasarı, “sağlık hizmetlerinin yürütülmesine döner sermaye yöntemiyle kaynak temin ederek başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarını daha etkin ve verimli çalışmaya yöneltmeyi” amaçlıyor.

Döner sermaye sisteminin sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine olumlu etki yapacağı kaydedilen genel gerekçede, “Sistemin etkin bir biçimde yürütülmesiyle devletin genel bütçesi sürekli olarak ödeme yapmak zorunda kalmayacağından bu durum ülke ekonomisi için de oldukça önemlidir” ifadesine yer verildi.

MOTORLU ARAÇLAR VE YOL TRAFİK DEĞİŞİKLİK YASA TASARISI YAYIMLANDI

Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Değişiklik Yasa Tasarısı ise, 24 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu.

Elektrikli araçların yasaya eklenmesini ve engelliler için araçların kapsamının genişletilerek muafiyet düzenlenmesini hedefleyen yasa tasarısına ilişkin görüş ve öneriler, Resmi Gazete’de yayımlanmasını izleyen 7 gün içinde Meclis Başkanlığı’na yazılı olarak yapılabilecek.

YOLCU VE EŞYA TAŞINMASI DENETİM DEĞİŞİKLİK YASA TASARISI

Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması Denetim Değişiklik Yasa Tasarısı da, 24 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tasarı, Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması Denetim Yasası uyarınca verilecek taşımacılık işletme izinlerine Fasıl 113 Şirketler Yasası uyarınca kurulmuş şirketlerin de başvurabilmesini sağlamak için hazırlandı.

Tasarıya ilişkin görüş ve öneriler, yayım tarihinden itibaren 20 gün içinde Meclis Başkanlığı’na yapılabilecek.

KİMLİK KARTI YASA TASARISI

Kimlik Kartı Yasa Tasarısı da, 24 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tasarının genel gerekçesinde, konuyla ilgili mevcut yasaların güncelliğini yitirdiği dile getirilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizdeki e-devlet, e-ticaret ve e-bankacılık gibi elektronik ortamda yapılacak işlemlerin çekirdeğini oluşturacak elektronik kimlik kartlarının altmış yıl önce yürürlüğe giren Fasıl 85 Sakinlerin Kaydı Yasası çerçevesinde isdar edilmesi, yasal mevzuat açısından yeknesaklık sağlanamamasına sebep olmaktadır. Ayrıca biyometrik özellikleri ile kişilerin doğruluğunun tanımlanmasına olanak sağlayacak Parmak Damar İzi, Avuç Ayası ve Göz Retinası gibi biyometrik veriler yürürlükte bulunan mevzuatta bir düzenleme olmaması nedeniyle kimlik kartı başvurularında alınamamaktadır.

Çağdaş ülkelerde çocuklar doğum tarihinden itibaren kimlik kartı alabilmektedir. Ülkemizde ise 11 yaşını tamamlayan çocuklar kimlik kartı almaktadır. Bu ve bunun gibi durumları düzeltmek için mevcut yasada köklü bir düzenleme bugüne kadar yapılmamıştır.

Yukarıda belirtilen gerçekler ile toplumumuzun ve kurumlarımızın bu husustaki talepleri dikkate alınarak yeni bir Kimlik Kartı Yasası’nın yapılması öngörülmüştür.”

Tasarıya ilişkin görüş ve öneriler Resmi Gazete’de yayımlanmasını izleyen 20 gün içinde Meclis Başkanlığı’na yazılı olarak yapılabilecek.

DOĞUM VE ÖLÜMLERİN KAYDI YASA TASARISI YAYIMLANDI

Doğum ve Ölümlerin Kaydı Yasa Tasarısı da aynı tarihli Resmi Gazete’de yer aldı.

“Halkın çağdaş hizmet almasını” hedefleyen tasarıya ilişkin görüş ve öneriler, 20 gün içinde Meclis Başkanlığı’na yazılı olarak yapılabilecek.

DERNEKLERİN TÜZÜKLERİNİ TADİL SÜRESİ 31 ARALIK’A UZATILDI

Derneklerin 30 Mayıs 2017’de dolacak tüzüklerini yeni yasaya göre tadil süresi, Resmi Gazete’de yayımlanan Dernekler Değişiklik Yasası’yla 31 Aralık 2017’ye uzatıldı.

Bu haber toplam 2195 defa okunmuştur
Etiketler :