1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Olimpizm ödülleri verildi
Olimpizm ödülleri verildi

Olimpizm ödülleri verildi

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (KKTC MOK) spordaki olimpizm ödüllerini dün akşam düzenlediği ödül gecesi ile sahiplerine verdi.

A+A-

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (KKTC MOK) spordaki olimpizm ödüllerini dün akşam düzenlediği ödül gecesi ile sahiplerine verdi. 2012 – 2013 haziran döneminde uluslararası yarışmalarda başarılı sporcu, antrenör, hakem ve yöneticiler spor federasyonlarının bildirimlerine göre belirlenen ödüller, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Havuz Başı’nda düzenlenen törenle verildi.
Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda  şeref kürsüsüne çıkanlar olimpizm ödüllerini aldı.
Olimpik olmayan dallarda düzenlenen Dünya ve Avrupa  şampiyonalarında ilk üçe giren sporcular ile bu şampiyonalarda görev alan hakem ve antrenörlere olimpizm ödülü verildi.

Yenidüzen’e iki ödül
Uluslararası yarışmalarda başarılı olan sporcular ile antrenör ve hakemler olimpizm teşvik ödülü kapsamında ödüllendirilirken değişik spor dallarında büyük başarıların yolunu açan spor alanındaki yöneticiler de Olimpizm ödül gecesinde unutulmadı. Sporun gelişmesine her türlü katkıyı yapan spor yazarları da olimpizm ödül gecesinde ödül aldı. Yenidüzen Gazetesi Spor Şefi Burhan Gürkan ve Spor Yazarı Necmi Belge’ye Olimpizm Medya Ödülü takdim edildi.

Özel ödül Redif ve Ilgın’ın
Gecede 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye 4x400 metre bayrak takımı ile yarışan Meliz Redif ve antrenörü Levent Ilgın, Olimpizm Özel Ödülü aldılar. 27’nci Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda bulunan Meliz Redif’in ödülünü annesi ve babası alırken, antrenör Levent Ilgın gecede bir konuşma gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 1702 defa okunmuştur
Etiketler :