1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “MOK Başkanı Savim’dir”
“MOK Başkanı Savim’dir”

“MOK Başkanı Savim’dir”

Burcu, “KKTC MOK Başkanı Savim’e karşı yapılan usulsüz ve tüzük dışı hareketleri tanımıyoruz” dedi

A+A-

Necmi Belge
Bir süre önce, FIFA – UEFA nezdinde yapılan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) görüşmelerine olumlu görüş veren, yapıcı davranan KKTC MOK Başkanı Serdar Savim’e karşı usulsüz ve tüzüğe aykırı olarak MOK yönetimi, Savim’in sözlü istifasını fırsat bilerek, Atila Mahmutoğlu’nu gayrı yasal bir şekilde göreve getirmesine, spor federasyonları tepki koydu.
Bu bağlamda, YENİDÜZEN’e konuşan Spor Federasyonları sözcüsü ve Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, federasyonlar olarak KKTC MOK başkanı Serdar Savim’in yasal olarak KKTC MOK’un başkanı olduğunu ve hala daha bu görevi sürdürdüğünü açıkladı.
Burcu, Savim’e karşı MOK yönetiminin yapmış olduğu tüzük dışı hareketin kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Dayanışmamız güçlendi”
Yapılan bu girişimin Spor federasyonlarının yıllardır devam eden ve son günlerde en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çeken Aşkın Burcu, olağan üstü genel kurul taleplerinin bertaraf edilmesi için son bir çırpınış olarak görmekte olduklarının altını çizdi.
Buna karşılık, bir süre önce başlatmış oldukları ‘olağanüstü genel kurul’ talep yazılarının nerede ise federasyonların tümünün imza koyduğunun dikkat çekici olduğunu ifade eden Burcu, son olayların spor federasyonlarının toplum önünde ne kadar haklı olduklarını kanıtladığını ve dayanışmalarını güçlendirdiğini vurguladı.

“Usülsüzlüğe karşıyız”
Burcu devamla, bu konunda KKTC MOK başkanı Serdar Savim’e karşı MOK yönetiminin yapılan usulsüz ve tüzük dışı hareketlerine karşı olduklarını ve hiçbir zaman bu kararı tanımayacaklarını ileri sürüdü.
Başkan Serdar Savim’in, KKTC MOK’un içinde bulunduğu durumun tespiti için tüm defter ve kayıtlarının incelenmesi için Kaymakamlığa başvurduğunu anımsatan Burcu, spor federasyonları olarak ayrıca tespit ettikleri usulsüzlükleri içeren bir dosyayı da Kaymakamlığa sunacaklarını açıkladı.
Burcu, Spor federasyonları olarak, gelinen aşamada KKTC MOK sorununun çok kısa bir süre içerisinde spor camiasının gündeminden düşeceğine samimiyetle inandıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1350 defa okunmuştur
Etiketler :