1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Federasyonların istemi Spor Zirvesi”
“Federasyonların istemi Spor Zirvesi”

“Federasyonların istemi Spor Zirvesi”

Serdar Savim, Kuzey Kıbrıs ile Türkiye’nin spor federasyonlarının temsilcilerinin buluşması gerektiğini, ambargoların aşılması gibi konularda protokol imzalanması gerektiğini belirtti.

A+A-

Savim yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “KKTC – TC  Spor zirvesinde Türkiye  Spor   Bakanlığı ile KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı yöneticileri ile her iki ülkenin  spor  federasyonu temsilcileri buluşmalı. Sporumuzun dışa açılımı, ambargoların aşılması, spor federasyonlarının Türkiye’de ve yurtdışındaki uluslararası turnuvalara katılımı, spor tesislerinin yapımı, spor federasyonlarının kurumsal kimlik kazanması konularında iki ülke  arasında uygulanabilir protokoller imzalanmalı.
KKTC MOK’un gerçek sahipleri olan spor federasyonlarının ortak istemi, KKTC – TC  Spor  zirvesi hazırlık çalışmalarının mümkün olan en kısa sürede başlaması, KKTC MOK’un öncelikli  talepleri arasında yeralıyor.”

“Şura’da alınan kararlar takip edilmeli”
“Geçmiş  şura kararlarını değerlendirme komisyonu kararları arasında yeralan komisyonun  şura kararlarının uygulanması ve geliştilmesi temel görevini üstlenmesi ve yetkilileri  bu  yönde uyarması spor şurası hakkındaki olumsuz önyargıları giderecektir. Spor fonunun kullanımında Spor dairesi Genel Yönetim kurulu ile  birlikte KKTC MOK ve spor federasyonlarının söz sahibi olması gerekir.
Spor federasyonlarının yurt içi ve dışındaki uluslarararası sportif etkinliklerinde  KKTC MOK’un görüşlerinin alınması yasal zorunluluktur.
KKTC MOK’u  geçmiş kötü alışkanlıklarla  yok saymak  sporumuza yapılacak  en büyük kötülüklerden birisidir.”

“Yerel yönetimler katkı yapmalı”
“Sporun merkeziyetçi yapıdan kurtulup herkesin spor yapması için yerel yönetimlerin spora  daha çok kaynak ayırması, yerel sportif etkinliklere daha çok katkı yapması, dünyadaki temel eğilimdir. Bu konuda yerel yönetimlerin daha çok yetki ve sorumluğa  sahip olması önemlidir.”

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
Etiketler :