1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu artık Edexcel kalite belgeli
DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu artık Edexcel kalite belgeli

DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu artık Edexcel kalite belgeli

DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu artık Edexcel kalite belgeli

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs’ın, 70 farklı ülkeden 13 bini aşkın öğrenciye 30 farklı ülkeden bini aşkın akademik elemanıyla eğitim veren en köklü üniversitesi Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu, uluslararası bir akreditasyon belgesine daha sahip oldu. Okul, “Edexcel”den kalite belgesi aldı.
Akreditasyonu bir süreç olarak gören DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu akademik personeli, bu başarının ekip çalışmasının ve takım ruhunun ürünü olduğunu vurguluyor.
Okulun kalitesinin onaylandığını gösteren Edexcel belgesi için geçtiğimiz mart ayında yapılan başvurunun ardından 7 Haziran’da denetimden geçen Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu, 5 ana ve 27 alt başlıkta toplanan kalite standartlarına sahip olduğunu tescillemenin gururunu yaşıyor.

Eldridge: “Akreditasyon bir süreç”

DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü Nilgün Hancıoğlu, “Edexcel kalite belgemiz, tarafsız bir kurulun okulumuzun kalitesini onayladığını göstermektedir. Tabii ki akreditasyon almak sadece bir araç. İlerlemeye ve gelişmeye devam etmek, çağımızın gerektirdiği eğitimde yeniliklere uyum sağlamak, verdiğimiz hizmeti en ileriye taşımak için akreditasyonu bir süreç olarak görmek ve sürekli kurumsal gelişimi amaç edinmek şart” dedi.
Eldridge, birlikte yürümenin hedefe ulaşmak yanında daha güzele de götürdüğünü ifade ederek, “Başarılara kişiler imza atmaz. Kurumumuzun kalitesini onaylayan Edexcel akreditasyonu ekip çalışmasının, her bir çalışanın katkı koyduğu takım ruhunun bir ürünüdür” diye konuştu.
Adres Kıbrıs’a “DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu ve Edexcel akreditasyonu” konularında açıklama yapan Okul Müdürü Nilgün Hancıoğlu Eldridge, akreditasyonu, “kalitenin belgelendirilmesi” olarak tanımladı. Yüz yıldır uygulanan akreditasyonun, belirlenmiş standartlara uyan okulları diğerlerinden ayrıştırılması için uygulandığını anlatan Eldridge, akreditasyonu hem bir statü, hem de süreç olarak algılamak gerektiğini söyledi.

“Öğrenci okulunun ilerleme ve gelişmeye bağlılığından emin olur”

Eldridge, akreditasyonla, sürekli gelişim içinde olunup verilen hizmetleri daha ileriye götürmenin amaçlandığını kaydederek, akredite olmuş bir kurumun öğrencinin, okulunun ilerlemeye ve gelişmeye bağlılığından emin olduğunu ifade etti.
Kurumun da bir üst kurula karşı ulusal veya uluslararası standartlarla belirlenmiş kaliteyi korumak ve geliştirmek sorumluluğunu hissettiğini anlatan Nilgün Hancıoğlu Eldridgei, “Bu misyon cercevesinde de kendi performansinda da gelisme olmasinin beklendigini de bilir. Akreditasyon almış bir programdan mezun olmak kolay iş bulmayı garantilemez tabii ki, ama bunu kolaylaştırır. Akreditasyon almış bir kurum hizmetini uluslararası standartlara uygun hale getirmiş ve bunu belgeletmiş olmakla kamuoyunda güven kazanır” diye konuştu.

Eldridge, çalışanlar açısından akreditasyon konusunda ise şunları söyledi:
“Calışanlar için akreditasyon, çalıştığı kurumun sürekli değerlendirme ve verdiği hizmeti iyileştirme süreci içinde olduğundan emin olmaktır. Kurumun misyonuna uygun olarak öğrenci, öğretmen ve yönetimin hep birlikte verimliliğe sahip çıkması demektir.”
Akreditasyonun kurumun kendi kendini tanıması ve değerlendirmesi için bir fırsat olduğuna da dikkat çeken Eldridge, “tüm paydaşların misyon ve vizyona odaklanması; kurumun şeffaflığını sağlamak; kuruma bağlılığı artırmak; kişisel hedeflerle kurumsal hedefleri biraraya getirmek; öğretim ve ölçme değerlendirmede, yönetimde, eğitim kaynaklarında, sistemlerde, öğrenciye verilen hizmetlerde, çevre ve bina temizliği ve güvenliğinde, iletişim ve bilgilendirmede, fırsat eşitliğinde uluslararası standartlarda olduğunu belgelemek; kurumun güçlü yanlarını görebilmek ve farkında olunmayan eksiklikleri tespit edip iyileştirmek; gerekli değişimleri hayata geçirip hizmette ve performansta en iyiye ulaşmak” için gerektiğini anlattı.

İlk durak Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu

Nilgün Hancıoğlu Eldridge, DAÜ’nün bugüne dek 32 bini aşkın mezun verdiğini; İngilizce programlara yerleşen öğrencilerin ilk durağının Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu olduğunu belirterek, öğrencilerin seviyelerine göre bir veya iki dönem İngilizce eğitim görerek dil seviyelerini eğitim görecekleri bölümdeki akademik çalışmaları yürütebilecek seviyeye getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Öğrencilerin mezuniyetlerinden sonra da dili akıcı şekilde kullanabilen bireyler olmalarına katkıda bulunmak için eğitim verdiklerini vurgulayan Eldridge, öğrencilerin Hazırlık Okulu’nda sınıf içi ve dışı etkinliklerle, toplumsal sorumluluk projeleriyle, kültürlerarası festivalle, öğrenci odaklılık felsefesi ve bireysel çalışma merkeziyle dil becerilerini yetkin kullanabilecekleri seviyeye getirmek ve bununla birlikte üniversiteye ve yeni bir kültüre adapte olmalarını sağlamak misyonları olduğunu dile getirdi.
Nilgün Hancıoğlu Eldridge, bundan dolayı öğrenci işleri, müfredat ve değerlendirme, öğrenci bireysel çalışma merkezi, toplumsal sorumluluk projeleri, ders dışı etkinlikler, festivaller gibi alanlardaki sorumluların ve elemaların yıl boyu öğrencilere hep daha iyiyi sunma hedefiyle çalıştığını vurguladı.
Avrupa ortak dil kriterlerine uyum
“Çalışmalarımızın merkezinde tüm programlarımız ve sınavlarımızı Avrupa Ortak Dil kriterlerine tam uyumlu hale getirmek var” diyen Eldridge, her açıdan kaliteyi hedef aldıklarını, şimdi bunun tarafsız bir kurulca tescillendiğini ifade etti.
Akreditasyon için yoğun tempolu çalışmalarının özellikle son 6-7 ayda arttığını ve Mart ayında Edexcel’e başvurduklarını anlatan Nilgün Hancıoğlu Eldridge, 7 Haziran’daki denetimden geçtiklerini ve belge almaya hak kazandıklarını söyledi.

5 ana standart

Eldridge, Edexcel’in kalite standartlarının 5 ana ve 27 alt başlıkta toplandığını kaydederek ana başlıkları şöyle sıraladı:
“1. Öğenciye destek- sağlanan imkanlar, aktiviteler, bilgilendirme, öğrenci hakları, fırsat eşitliği, öğrenci şikayetleri vs. ile ilgili uygulamalar, politikalar
2. Çevre ve kaynaklar-çevre güvenliği ve temizliği, risk değerlendirme sistemleri, fiziksel kaynaklar ve insan kaynaklarının yeterliliği ve nitelikleri, sürekli gelişim politikası.
3. Kalite yönetimi-kalite belgeleri, organizasyon ve insan kaynakları şemaları, görev tanımları, fırsat eşitliği politikası, toplantı tutanakları, her türlü prosedürün dokumantasyonu.
4. Yönetsel duzenlemeler-her türlü iletişim kanalı, toplantılar, very toplama ve saklama, arşivleme.
5. Değerlendirme-öğrencilerin ve tüm paydaşların değerlendirmesinin metodu ve prosedürleri ile ilgili bilgilendirimesi, öğrenim çıktılarının belirlenmesi, değerlendirme tarihleri, itiraz hakları, öğrenciye geri dönüm.”

Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 128. Sayısı

Adres Kıbrıs 128. Sayısı