1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Arabacıoğlu TÜRK-SEN ve TIP-İŞ’i ziyaret etti
Arabacıoğlu TÜRK-SEN ve TIP-İŞ’i ziyaret etti

Arabacıoğlu TÜRK-SEN ve TIP-İŞ’i ziyaret etti

LTB Başkanlığı’na neden talip olduğunu anlatarak, sorunlar karşısında duyarsız kalma lüksünün olmadığının altını bir kez daha çizdi.

A+A-

 

Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ve belediye meclisi adayları başlattıkları ziyaretler çerçevesinde, Türk-Sen ve Tıp-İş’i ziyaret etti. Ziyaretlerde Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Tıp-İş Genel Başkanı Dr. Erol Şeherlioğlu ile görüşen Arabacıoğlu ve ekibi, LTB’nin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması için hazırladıkları yol haritasını başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle paylaştı. Mustafa Arabacıoğlu ziyaretler sırasında yaptığı konuşmasında, LTB Başkanlığı’na neden talip olduğunu anlatarak, sorunlar karşısında duyarsız kalma lüksünün olmadığının altını bir kez daha çizdi.

LTB kendi ayakları üzerinde duracak

Proje ve hedefleri hakkında da konuşan Arabacıoğlu, sadece 14 ay gibi bir süreleri olduğunu belirterek, bu süre içerisinde Lefkoşa Türk Belediyesi’nde kuracakları şeffaflık, ilkeli ve adaletli yönetim şekli ile Lefkoşa Türk Belediyesi’nin kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşacağını söyledi. Mali disipline ve şeffaflığa verdikleri öneme de değinen Arabacıoğlu, “Amacımız Lefkoşa Türk Belediyesi’nin doğru dürüst bir yönetim şekli ile yeniden ayağa kaldırmaktır” dedi. Belediyeye karşı olan güvensizliğe de dikkati Arabacıoğlu, bu güveni kazanmak için aldıkları her kuruşun açılımını her ay yapacaklarına işaret etti. LTB’deki borcu yaratanlarla ilgili hukuksal sürecin takipçisi olacaklarını da yineleyen Arabacıoğlu, “Bir yılı geçkin bir süredir belediyedeki çarpıklık ve hukuk dışılıklar konuşulmasına rağmen, Savcılık ve yargı sürecinin başlamamasında bazı kurumlarımızın da sorumluluğu vardır. Yani, hem hukuken bir siyasi çöküş vardır. Hem de kurumlar arasındaki bu ilişimde bir çarpıklık vardır. Kurumların ilişkileri dibe vurmuş vaziyettedir. Bunu değiştireceğiz. Bu seçimlerle birlikte ülkedeki çöküşü, çarpıklığı ve siyasi güvensizliği ortadan kaldırmak için Lefkoşa Türk Belediyesi’nden başlayacağız” dedi.

“Tren Yolu Polikliniğini yeniden hizmete açmayı hedefliyoruz”

Arabacıoğlu, önemle üzerinde duracakları bir diğer projelerinin de Tren Yolu Polikliniği’nin yeniden hizmete geçmesi olduğunu ifade etti. Hesap soran ve hesap verebilir bir sistem kuracaklarını söyleyen Arabacıoğlu, “Bu güne kadar, ‘neden oldu, kimler sebep oldu?’ sorusu hiç sorulmadı. En büyük eksikliğimiz budur. Bu sürecin başlangıcı için biz yola çıktık.”
(tak)

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur
Etiketler : ,