1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ziyaret Güney Kıbrıs basınında
Ziyaret Güney Kıbrıs basınında

Ziyaret Güney Kıbrıs basınında

Demirören’in KKTC’ye gelerek Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla yaptığı görüşme Güney Kıbrıs basınında yer buldu.

A+A-

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in KKTC’ye gelerek Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla yaptığı görüşme Güney Kıbrıs basınında yer buldu.

Politis gazetesi: “KOP Tehdidiyle – Kıbrıslı Türk Futbolcular Konusu ‘Cumhurbaşkanlığına’ Kadar Vardı” başlıkları altında verdiği haberinde, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun Türkiye’ye giden Kıbrıslı Türk futbolcular konusunun 45 günde halledilmemesi durumunda KOP’a başvuracakları açıklaması üzerine TFF Başkanı Demirören’in Kuzey Kıbrıs’a gelerek Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla görüştüğünü yazdı.
Gazete, Demirören’in Eroğlu’yla görüşmesinde Başbakan Yardımcısı ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve KTFF Başkanı Sertoğlu’nun da hazır bulunduğunu belirtirken toplantı sonrasında yapılan resmi açıklamada “mevcut sorunların devletler arası atılacak adımlarla göğüsleneceğinin” belirtildiğini yazdı.

Demirören’in ise açıklamasında, “çözümün FIFA kuralları çerçevesinde bulunacağını” vurguladığını ifade eden gazete, görüşme sonrasında diğer yetkililerin yaptıkları açıklamaların ise “karışık olduğu” yorumunda bulundu.
Denktaş’ın açıklamasında “sorunun FIFA kuralları çerçevesinde bulunamayacağını” söylediğini aktaran gazete, KTFF Dış İlişkiler Koordinatörü Deniz Birinci’nin ise gazeteye, “KTFF ve Sertoğlu’nun, iki federasyonun Kasım 2013’te imzaladıkları ilke anlaşmasında üstlendikleri taahhütleri desteklediklerini” söylediğini aktardı.

Koutsokoumnis rahatsızlığını dile getirdi
Gazete, KOP Başkanı Kostakis Koutsokoumnis’in ise konuya ilişkin açıklamasında, KOP’un “tehdit unsuru olarak kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini” yazdı.
Koutsokoumnis, KOP ile KTFF arasında imzalanan ilke anlaşmasının geçerliliğini sürdürdüğünü belirterek “FIFA’nın Aralık ayında KTFF’ye en kısa sürede anlaşmayı uygulaması yönünde yeniden öneride bulunduğunu” öne sürdü.

Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur