1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zeyna, Lokmacı’da da geçit vermedi!
Zeyna, Lokmacı’da da geçit vermedi!

Zeyna, Lokmacı’da da geçit vermedi!

Romanya uyruklu M.N, narkotik köpeğinin tepki vermesi üzerine tasarrufunda yaklaşık 20 gram Bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yakalandığı iddia edildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Lokmacı Barikatı’ndan Güney’den Kuzey’e geçmeye çalışan Romanya uyruklu M.N, narkotik köpeğinin tepki vermesi üzerine tasarrufunda yaklaşık 20 gram Bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yakalandığı iddia edildi. Dün saat 10:40’da meydana gelen meseleyle ilgili olarak zanlı M.N, ‘uyuşturucu ithal ve tasarruf’ suçlamasıyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı İbrahim Ruso ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli tahkikat memuru Erkan Karam’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Karam, meseleyle ilgili yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Karam, Romanya uyruklu zanlı M.N’nin 17 Şubat 2014 tarihinde Lokmacı Barikatı’ndan Kuzey’e geçmeye çalıştığı esnada narkotik köpeği Zeyna’nın tepki vermesi üzerine, tasarrufunda yaklaşık 20 gram Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Meseleyle ilgili olarak tahkikatın henüz yeni başladığını söyleyen Erkan Karam, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Dündar da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı M.N’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1503 defa okunmuştur