1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YÖK Başkanı Kuzey Kıbrıs'taki uygulamayı anlattı
YÖK Başkanı Kuzey Kıbrıstaki uygulamayı anlattı

YÖK Başkanı Kuzey Kıbrıs'taki uygulamayı anlattı

Prof. Dr. Yekta Saraç, Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerdeki yeni uygulama hakkında bilgi verdi

A+A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç,  Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerdeki yeni uygulama hakkında bilgi verdi


KUZEY KIBRIS’TAKİ ÜNİVERSİTELERDEKİ UYGULAMA

Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerde, bu sene ilk defa tıp ve hukuk programları için başarı sıralamasını esas alan bir asgari sınır koyduklarını anlatan Saraç, bunun üst sınırının belirlenmesinde vakıf üniversitelerine de karar alma imkanı verdiklerini, bu konuya el atılmasının sebeplerini kamuoyuna açıkladıklarını bildirdi.

"Hem tıp-hukuk camiası ve bütün üniversitelerimizce aldığımız bu karar büyük tasvip gördü hem de kamuoyu bu kararımızı destekledi. Hatta mühendislik fakülteleri dekanları YÖK'e müracaat ederek bunun bir benzerinin mühendislik fakülteleri için de olmasını talep ettiler" açıklamasını yapan Saraç, şunları ifade etti:

"Bu sene KKTC'de niye uygulanmadığı konusuna gelince, ilk olarak her ne kadar bizim tercih kılavuzumuzda yer alsa da KKTC'deki üniversiteler ayrı bir mevzuata tabidirler. Aramızda uluslararası bir anlaşma vardır. Bunun için onlara bir geçiş dönemi verilmeliydi. Bu nedenle bir yıllık geçiş süresi verdik, önümüzdeki seneden itibaren orası için de bu kriterin uygulanması kararını aldık ve KKTC makamlarına bildirdik.

KKTC üniversitelerine de bu kararımızdan sonra geçen seneye göre daha yüksek puanlı öğrenciler girecek. Bu yıl KKTC'deki herhangi bir üniversitede tıp ve hukuk programlarına yerleşen öğrencilerin diplomalarında bir sorun yaşanmayacak. Türkiye'deki üniversitelerde tıp ve hukuk programlarına yatay geçiş yapmak isterlerse başarı sırası sınırlaması kuralı aranacak."

(AA)

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur