1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. YKP de Lefkoşa’ya “aday”
YKP de Lefkoşa’ya “aday”

YKP de Lefkoşa’ya “aday”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) dün, 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde Lefkoşa Belediyesi Başkan Adayı ve Meclis Üyesi adayları Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu.

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) dün, 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde Lefkoşa Belediyesi Başkan Adayı ve Meclis Üyesi adayları Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Murat Kanatlı’nın öncülüğünde Belediye Başkan Adayı Halil Karapaşaoğlu ve 22 Belediye Meclis Üyesi saat 12:35 sıralarında Lefkoşa seçim Kurulu’na giderek, aday listesi ve gerekli evrakları sundu. Başvuru sonrası Murat Kanatlı, basına adayları açıkladı. Kanatlı şunları söyledi: “Rejime karşı mücadele için YKP, Devrimci Komünist, Çağ-Sen ve bağımsız birey olarak çeşitli kesimden sendikacıların, aktivistlerin bir araya gelerek oluşturdukları Ortak Muhalefet Alanı, YKP adıyla, 29 Haziran’da Lefkoşa Belediyesi için yapılacak başkan ve belediye meclis üyeliği seçimi için adaylarını belirledi. Belediye Başkan adayı Halil Karapaşaoğlu olup, 22 Belediye Meclis üyesi şunlardan oluşuyor: Canan Onurer, Celal Devrim Önen, Ceyhun Hami, Ergün Emiroğulları, Evrim Kamalı, Ezgi Bertiz, Faika Deniz Paşa, Gökhan Binici, Gülay Kaşer, Haluk Selam Tufanlı, Hamit Aygün, Hazal Yolga, Kemal Aktunç, Mehmet Karadal, Mehmet Kırmızı, Münevver Özakalın, Murat Kanatlı, Neşe Karakaş, Nevzat Hami, Tolga Yücedal, Tuğçe Koruoğlu ve Yusuf Alkım.”

Pankart gerginliği!
Öte yandan Lefkoşa İlçe Seçim kuruluna gelen YKP, aday başvurularını yapmadan önce pankart açarak, basın açıklaması yapmak istedi. Seçim Kurulu önünde ‘Başka bir Lefkoşa Mümkün’ pankartı açan YKP adaylarına, Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı ve Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu Başkanı Peri Hakkı müdahale etti. Yargıç Peri Hakkı, “onu burada açamazsınız, yoksa polis çağırırım. Bu sene başkan benim, benim kurallarım vardır” demesi üzerine, pankart kaldırıldı. Bunun üzerine Murat Kanatlı ve diğer adaylar, Yargıç Peri Hakkı ile kısa süreli bir gerginlik yaşadı. Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ, araya girerek, adaylık başvurusu ardından Mahkeme dışında istenilen açıklamanın yapılabileceğini dile getirdi. YKP adayları başvurularını yaptıktan sonra kurul önünde basın açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 3205 defa okunmuştur