1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yeni Eğitim Bakanı 27 yaşındaki Aida Hadzialic oldu
Yeni Eğitim Bakanı 27 yaşındaki Aida Hadzialic oldu

Yeni Eğitim Bakanı 27 yaşındaki Aida Hadzialic oldu

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden kabul edilen İsveç’te yeni koalisyon hükümetinin kabinesinde 12 kadın ve 12 erkek bakan yer aldı!

A+A-

 

 

İsveç’in yeni Başbakanı Stefan Löfven’in cuma günü açıklanan bakanlar kurulunda kadın-erkek eşitliği dikkat çekiyor.Kabinenin en genci 27 yaşındaki Bosna kökenli Aida Hadzialic, Ortaokul Üstü Eğitim ve Eğitim Standartları Bakanı oldu.


İsveç'te 14 Eylül’de yapılan seçimlerden zaferle çıkan sol bloku oluşturan Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller’in ortaklığında kurulan yeni koalisyon hükümetinin kabinesinde 12 kadın ve 12 erkek bakanın bulunuyor. Kabineyi açıklayan Stefan Başbakan Löfven “Yeni hükümet feminist bir hükümet” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki dört yıl İsveç'i yönetecek kabinede iki Türkiye kökenli bakan da var. Yeşiller’den Gaziantepli Mehmet Kaplan (43) Şehircilik ve İskan Bakanlığı, Sosyal Demokrat Süryani asıllı Mardinli İbrahim Baylan (42) Enerji Bakanlığı görevine getirildi.

Baylan ve Kaplan dışında, üçü göçmen kökenli, dikkat çeken bazı bakanlar da yer alıyor.

Kabinenin en genci 27 yaşındaki Bosna kökenli Aida Hadzialic, Ortaokul Üstü Eğitim ve Eğitim Standartları Bakanı oldu. Sosyal Demokrat Parti Başkanlığı için ismi geçen Avrupa Birliği eski komiseri Margot Wallström İsveç’in yeni dışişleri bakanı oldu. Kabinede dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise TV sunucusu Gambiya kökenli Alice Bah Kunke, Kültür Bakanı oldu.

İsveç’in yeni seçilen merkez-sol hükümetinin ilk icraatı Filistin Devleti’ni tanımak olacak.

Bu haber toplam 2011 defa okunmuştur